A Balaton Piknik hétvégén a Tihanyi-félszigetre érkezik

A Balaton Piknik hétvégén a Tihanyi-félszigetre érkezik

A Balaton Piknik, a MOL Nagyon Balaton kockás-pokrócos utazó fesztiválja június 14. és 16. között Tihanyba érkezik. Napközben a város ismert és rejtett kincseit, éttermeit, kávézóit lehet felfedezni, este pedig a koncerteké lesz a főszerep.

A Tihanyi Piac Placcon a kora délutáni órákban a Virtuózok klasszikus zenei koncertje biztosítja a jó hangulatot, esténként pedig az elektronikus zenéé a főszerep: a berlini Jan Blomqvist és a franciák egyik legkeresettebb elektronikus zenei előadója, WORAKLS mellett a hazai előadók közül többek között DEVA, Metha, ajsa luna, Sobek & MULYA, Justrice és Chriss Ronson is színpadra lép.

Napközben vezetett túrák keretében lehet felfedezni a környéket, és mivel már virágzik a levendula, ezen a hétvégén elindul a Balaton-felvidéki Nemzeti Park “Szedd magad” akciója is. A fő helyszínen, a Tihanyi Piac Placcon szombaton piac, vasárnap művész piac várja a piknikezőket, akik Balaton környéki termelők kiváló minőségű élelmiszereiből, kézműves termékek, régiségek, művészeti alkotások közül is válogathatnak, miközben a Virtuózok tehetségeit és délutáni dj szetteket is meghallgathatnak.

Azok, akik nem szeretnének lemaradni a foci EB mérkőzéseiről óriás kivetítőn követhetik a meccseket, többek között a szombat délutáni Magyarország-Svájc találkozót. A Staropramen Gasztro Udvarban pedig a Balaton legjobb éttermei közül az EPL Bisztró, a Kistücsök, a Rolling Chef, a Bistro Sparhelt és a John’s Pub Creative Kitchen menüit lehet végigkóstolni.

A Balaton Piknik idején a Tihany és Szántód között közlekedő kompok meghosszabbított menetrenddel járnak, így a déli partról is könnyen elérhető az esemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »