Teszteltük az ország legrégebbi szállodájának cukrászdáját 

Teszteltük az ország legrégebbi szállodájának cukrászdáját 

Legutóbbi utunk során ismét betértünk a korábban már nagyon jó eredménnyel tesztelt Arany Strucc szállodába Kőszegen, mely az ország legrégebben szállodakánt, fogadóként működő épülete. Az akkori pozitív tapasztalatainkat megírtuk, most nézzünk körül az épületben levő, szintén évszázados múltra visszatekintő cukrászdájában!

Az Arany Strucc Szálloda, és benne a híres cukrászda és kávézó Kőszeg város központjában lévő Főtéren találhatóBarokk stílusbanépült a 17. században, bár akkor még csak fogadó volt, külön cukrászda nem volt benne. Nevét egykori tulajdonosáról, Strauss vendégfogadósról kapta. A felújítások során igyekeztek mindent lehetőség szerint meghagyni, romantikus szobái is a múltat idézik.

A korhűen berendezett, hangulatos cukrászda a hátsó részben található, közvetlenül a templom mellett, ennek felújítása miatt sajnos most egy kicsit „elrejtve” van, de a kordonok elbontása után, megint remek helyen lesz.

A téli időszakot kivéve, virágokkal díszítet, hűs árnyat adó, családias terasz is várja a vendégeket, most mi a belső teret tudtuk csak igénybe venni, de innen sem akartunk hamar felállni, nem véletlenül, ezt nem csak mi éreztük így, 2022-ben ez a cukrászda lett Vas vármegye kedvenc törzshelye versenyének nyertese.

Mintha csak visszamentünk volna az időben, a „Boldog békeidők” hangulatába kávézgathatunk, kóstolhatjuk a finomabbnál finomabb, helyben, frissen készült süteményeket, italokat.

A két hűtőpultban étvágygerjesztően sorakoznak a tökéletes íz világú sütemények, nem sokig, ugyanis egymást érik a törzsvevők mind a városból és környékéről, mind a közeli Ausztriából, szinte egy kis sor mindig van, ez több mint elgondolkoztató.

És ezt nem csak a számunkra „pestieknek” hihetetlenül jó áruk miatt érik el a finomságok, hanem a minőség miatt is, ne felejtsük el, pár kilométer a határ, és a „sógoroknál” magasan van a minőségi mérce, főleg az édességeknél.

Nyitás után érkeztünk, de nemsokára nem is volt már hely a kb 30-35 főt befogadni képes cukrászdába, a végtelenül udvarias személyzet a legtöbb embert nevén szólította, mert természetes, hogy akinek van ideje és erre jár, legalább egy kávéra betér…

A rend és a tisztaság példás mind a vendégtérben mind a mosdókban, a tálalás, kiszolgálás tökéletes, a személyzet előtt le a kalappal, főleg itt az Osztrák határ mellett.

Higgyünk a sok helyinek és törzsvendégnek, nem lehet véletlen ez a népszerűség, nem csak nekünk ízlett itt minden, és nem csak minket ragadott magával a hely szelleme, semmiképpen ne hagyjuk ki felkeresni ezt a kis gyöngyszemet, ha az Alpok lábánál megbúvó festői múzeum városkában, Kőszegen vagy a környéken járunk!

További információ: www.aranystrucchotel.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »