Az ország legrégebbi szállodájában jártunk

Az ország legrégebbi szállodájában jártunk

Kőszegi Orsolya napi látogatásunk alkalmával a „múzeumi” Fő téren levő Arany Strucc szállodában laktunk, ami a tapasztaltak alapján egy tökéletes választás volt tesztelésünkhöz.

A romantikus, mesebeli házakkal körülvett tér sarkában, a monumentális templom szomszédságában elhelyezkedő, a tér képébe tökéletesen beleillő, Barokk stílusban, a 17. században készült épület, mint szálláshely, fogadó. az egyik legrégebbi ilyen jellegű épület az országban. Első írásos emlékek erről az 1700 évekből valók, egy elöljárósági jegyzőkönyv alapján.

A 350 éves múlttal rendelkező, felújított állapotú szálloda 35 fő fogadására alkalmas, minden szobája pompás panorámával rendelkezik a meseszép főtérre illetve részben a sajnos most felújítás alatt álló templomra is.

A szobákban harmonikusan sikerült megoldani a régies bútorok, és a modern kényelmi elvárások összhangját, az ágyak kényelmesek, az ágynemű hibátlan, a zuhanyzós fürdősszoba maximálisan megfelel a besorolásnak, sőt.

A szobák rendelkeznek LCD tévével, hűtővel, ingyenes wifivel, és természetesen minden higiéniai felszereléssel.

A szobák tisztasága tökéletes, ahogy az egész épületé is, a parkolás ingyenes a szálloda mellett, ami hatalmas előny, hiszen az óváros közepén vagyunk.

A szálloda svédasztalos reggelit kínál az alapárban, de az étterme egész nap nyitva áll külsős vendégek részére is, ahol vagy a napi menükből, vagy a tökéletes, helyi specialitásokat is kínáló étlapról lehet választani. A szálló vendégei kedvezményes vacsora menüt is kérhetnek, félpanzió keretében.

A szálloda különlegessége, hogy egy korabeli berendezésekkel, és hangulatos terasszal rendelkező cukrászdával is várja a vendégeit, melyet mindig friss, helyben, saját cukrászatban készült termékekkel látna el. Már csak a cukrászda kedvéért is érdemes felkeresni a szállodát, pihenni egyet a városnézés alatt, akár a hangulatos teraszon.

Külön ki kell emelnünk, hogy a szálloda igen kedvező áron foglalható, a nyújtott szolgáltatásokhoz és elhelyezkedéshez képest kiváló az ár/érték arány. Viszont ennél a pontnál kell azt is megjegyeznünk, hogy egy több mint 300 éves, műemlék épületről van szó, ahol ugyan amit csak lehetett megtettek az épület adottságai és műemlék jellege mellett a modern és kényelmes szálláshely kialakítása érdekében, de azért senki ne várjon a szállodától mai modern luxus körülményeket, nem összehasonlítható egy minden igényt kielégítő wellness hotelhez, de nem ez is a funkciója! Aki szeretne egy romantikus, „régi stílusú” hangulatos szállást, az ország egyik legszebb főterén, és úgy, hogy ezért az alapvető elvárásokról se keljen lemondani, annak az Arany Strucc a lehető legjobb választás, igen kedvező áron.

Az Alpok alján megbúvó Kőszeg az ország egyik igazi ékszerdoboza, a környéken számos más elragadó településsel, gyönyörű természeti környezettel, minden képen érdemes felkeresni az év bármely szakában. Különösen szép itt az ősz, és az adventi hétvégék is rengeteg programlehetőséggel kecsegtetnek, bátran keljünk útra!

További információ:   www.aranystrucchotel.hu           www.koszeg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »