Joghurt vagy cserépedény? Mindkettő, avagy vendégségben Nádudvaron

Joghurt vagy cserépedény? Mindkettő, avagy vendégségben Nádudvaron

A legtöbb utazó ha azt a nevet halja Nádudvar, a méltán világhíres fazekasság jut eszébe, holott az ezt a nevet viselő tejtermékek gyára is a településen található, tehát nem véletlen a névazonosság!

Nádudvar ősi település, nevét az árterekben előforduló nádról és az ebből kerített udvarokról kapta. Első írásos említése 1212-ben a Váradi regestrumban található. A 300 éves múltra visszatekintő fekete kerámia korábban a mindennapok kelléke volt, amivel hírnevet vívott ki magának a város. A településen több helyen is a mai napig is megtekinthetjük a mestereket munka közben és természetesen vásárolhatunk ezekből a gyönyörű darabokból sőt magunk is kipróbálhatjuk tehetségünket.

Viszont a város egyre híresebb lesz a finomabbnál finomabb termékeket előállító „Nádudvari” gyárról, mely az egyik üzemében hústermékeket, a másikban tejtermékeket állít elő.

Nekünk ez utóbbiba volt alkalmunk betekintést nyerni, így most ezt szeretnénk a teljesség igénye nélkül, amolyan „kedvcsinálóként” bemutatni.

Tejtermékeik a vidék ízét, zamatát idézik, kiváló minőségű tejből készülnek, melynek nagy része saját telephelyeinkről származik, a Hortobágy környéki régióból. A remek ízeket, a válogatott, kiváló alapanyagok biztosítják, és a gyártás folyamán nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden termék, egyforma, tökéletes minőségben kerüljön ki az üzemből, hiszen a piaci versenyben, evvel biztosítják egyre nagyobb részesdésüket.

A túrót már Európa egyik legkorszerűbb berendezés rendszerével késztik csomagolják, de minden gépsor vagy már a legmodernebb technikát képviseli, vagy folyamatos lecserélésben vannak. Jelenleg is hatalmas energiamegtakarító beruházás folyik a gyárban, gépcserékkel, napelem rendszerekkel.

Az üzem bejárása alatt tapasztalhattuk a maximális higiéniát, a modern technikát, az elhívatott személyzet munkáját, és természetesen azokat a laikusoknak igen érdekes folyamatokat, amikor a tejből a különböző termékek szülnek, azokat csomagolják, dobozolják.

A termékpaletta egyre növekszik, mindig újabb és újabb termékekkel igyekeznek előállni, ami most mindenképen kiemeltek, az a réteges krémjoghurt és a „Fitnesz termékek”, melyek egyre nagyobb szerephez jutnak a mindennapjainkban.

Az üzem, bár magyar tulajdonban van, mégis „nyugti mintára” egyre nagyobb hangsúlyt fektet a természetvédelemre és a dolgozókra is, igen sajtos módon karácsonyra például 126 modern kerékpárral ajándékozza meg azokat a dolgozókat, akik vállalják, hogy ezekkel járnak munkába.

Másik kiemelkedő projektjük a napokban zárult le, joghurtjaik eladásából származó bevételeik egy részéből facsemetéket vásároltak, és ez az 5000 darab „Fekete nyárfa” a „Magyarország legszebb erdejének” választott Debreceni Nagyerdőbe került elültetésre, mintegy egy hektáros területen.

Ha a településre látogatunk, az üzem és a keramikusok felkeresésé után ne felejtkezzünk meg termálfürdőjéről sem, melynek gyógyvizében lubickolva kipihenhetjük a sok emlék begyűjtésével, és az utazással járó fáradalmakat!

Ami minket „fogyasztókat” igazán érdekel, azok a finom, egyforma minőségű, és egyre nagyobb kínálatot jelentő remek termékeik, melyeket egyre kedvezőbb áron vásárolhatunk meg, mivel a gyár az idén jelentősen csökkentette a gyárból kikerülő tejtermékeik árát.

De ne felejtkezzünk meg a finom hús és mirelit termékekről sem, aminek az üzemét ugyan nem láttuk, de a finomságok egy részét volt alkalmunk kóstolni.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy nagyon ajánlott továbbra is keresni a „Nádudvari” termékeket a polcokon, hiszen ár/érték arányban a legjobb élelmiszereket vihetjük haza, ráadásul hazai alapanyagokból, itthon gyártott, minimális szállítással hozzánk kerülő finomságokról van szó!

További információ: www.nadudvari.hu

Köszönjük a KNK PR és MÉDIA munkatársainak www.knkpr.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »