Ha jó éttermet keresel Gyulán, Black Sheep!

Ha jó éttermet keresel Gyulán, Black Sheep!

Gyulai anyaggyűjtésünk során arra gondoltunk, be kéne ülni egy hangulatos, sétáló utcai étterembe, ami nem „hivalkodó”, és vélhetően jót tudunk enni, reális áron. Örömmel vettük észre, hogy a méltán híres Debreceni „Black Sheep” étteremnek nyílt egy üzlete a belvárosban, és árnyas, barátságos terasszal is rendelkezik, hát gondoltuk irány tesztelni. Jó ötletnek bizonyult.

Ki kell emelnünk, hogy jelen esetben egy gyors, finom, de a hely által kiemelten kínált ételt kívántuk elfogyasztani, de a Black Sheep különben inkább kávézó, reggeliző hely, de este 9 óráig az éhes és sietős turistáknak, helyieknek is kínál remek könnyed, finomságokat.

Mivel nem rég sikerült egy igazi olasz kemencét szerezniük, amiben ízig-vérig eredeti Nápolyi pizzát készítenek, eredeti receptek, összetevők alapján, így nem is volt kétséges, hogy erre neveztünk be. A „biztonság kedvéért”, no meg mert megláttuk a másik asztalnál, azért még kértünk egy hambit is, bár ezek így már kiadósságuk és finomságuk miatt, kicsit túllőttek az „egyszerű ebéd” fogalmán…

Aki szeretne egy igazán jó, és tényleg „igazi” Nápolyi pizzát enni, az ezt ne hagyja ki, mind tésztájában, mint feltételeiben maga egy gasztronómiai élvezet, hiszen mindeni alapanyag eredeti, és a kemence kezelője előtt is le a kalappal.

Azt már meg sem kell említeni, hogy a saját fűszerezésű, szintén minőségi húsból, saját sütésű egyedi zsemlébe pakolt hambi is nyomtalanul tűnt el, igen csak riadós mérete ellenére, aki szereti a hasát, és minőséget szeretne, már csak ezért is mindenképpen be kell ide térnie.

Említettük, hogy a hely igazából kávézó, cukrászda, ha fő kínálatát tekintjük, és hát ennek is eleget tesznek, nem is akármilyen formában! ha csak azt említjük, hogy fagylaltjuk ezüstérmes lett az országos megmérettetésen, vagy hogy saját süteményeik saját cukrászdájukban, kizárólag természetes alapanyagokból, házi tej, gyümölcs, csokoládé felhasználásával készül, akkor nem is kell tovább ragozni, miért ide jöttünk.

És ha már a kávéról beszélünk! Természetesen már mondani sem kell, hogy saját őrleményekkel dolgoznak, melyekből egyedileg választhatjuk ki, milyen kávét vagy épen kávékülönlegességet szeretnénk, és ezt akár kimérve meg is vásárolgatjuk.

Ötletes megoldás, hogy az gyedi csészék, bögrék, poharak meg is vásárolhatóak, azokat a vásárolt kávéhoz haza is vihetjük, hogy otthon is átélhessük a „Black Seep” élményt.

Bár a mosdókat tisztaság szempontjából szoktuk tesztelni, itt kivételt kell tennünk. Na nem azért, mert ezzel gond lenne, akár csak az egész étterem, beleértve a hangulatos belső részt is ne lenne patyolat tiszta, hanem mert olyan dizájn vár minket a legkisebb helységben, amit akkor is meg kell látogatnunk, ha nem érezzük szükségét…

Ha esős az idő, vagy nem szeretnénk az árnyat adó fák alatt fogyasztani, egyedi, minden szempontból barátságos és hangulatos belső tér vár minket, térjünk azért be ide is, bár ezt azért is meg kell tennünk, mert a kínálatot itt tudjuk megtekinteni, és rendelni is bent kell. Itt található az elvitelre ajánlott portékák széles választéka is, érdemes böngészni a kínálatból!

És most jön a mindig jogos kérdés, mennyire kell a pénztárcánkba nyúlni, hiszen minőségi, kiadós, remek tételeket fogyasztunk, egy egyedi, hangulatos helyen, Gyula főutcáján. Az igazat megvallva  az árlapot böngészve volt félelmünk, mert ilyen alacsony árakon, ilyen helyen, ezt a kínálatot, hogy tudják tartani, de végül is nem volt csalódás, így ezt úgy fogalmaznánk meg röviden, hogy messze remek ár/érték aránnyal, abszolút megfizethető, reális árakon dolgoznak, bárki nyugodtan betérhet, fogyaszthat.

Összegségében elmondhatjuk, remek választás volt betérni a „Black Seep” –be, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, és mi magunk is meg fogjuk ismételni a látogatást, más kínálatot is kipróbálva, ha legközelebb Gyulán járunk!

További információ: www.gyula.black-sheep.hu/kavezo-es-konyha  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »