Budapest legjobb sörfőzdéjét teszteltük!

Budapest legjobb sörfőzdéjét teszteltük!

Kíváncsiak voltunk a „First Craft Beer” sörüzem és hangulatos sörözője (több is van a belvárosban, mi most az Újpesti üzemnél levőben jártunk…) csak a nevében az „első”, vagy ténylegesen nem csak hangzatos szlogen. Nos, örömmel kellett tapasztalnunk, hogy sok más ilyen jellegű marketingfogással ellentétben, a First Craft Beer maximálisan megfelel minden elvárásnak!

De nézzünk szét a IV kerületi Váci út és Fóti út kereszteződésénél, egy hajdani gyártelepen kialakított szuper modern sörfőzdében, és vendégmarasztalón hangulatos sörözőben, teraszán! Természetesen ebben nagy segítség a remek, abszolút friss sörök kínálata, és a barátságos személyzet is.

Minden képen ajánlatos, ha először érkezünk ide, részt venni egy ’Főzdetúrán”! Ha valaki látott is már ilyen üzemet, látta, hogy készül ez a remek nedű, annak is tátva fog maradni a szája, hiszen az 2016-ban a hajdani papírgyár romos épületéből kialakított, az ország egyik legnagyobb kézműves sörfőzdéje igazi kuriózum! Részben a monumentalitása, részben a modern felszereltsége, részben a szaktudás és felhasznált nyersanyagok minősége miatt, amiről részletes vezetést kaphatunk, mielőtt kóstolgatásba kezdünk!

A kóstolgatásnál fontos tudni, hogy több féle sörüket nem gyártják folyamatosan, hanem részben teljesen saját elképzelések alapján, részben kooperációban más neves sörfőzdékkel, egyedi, javarészt egyszeri gyártásban készítik. Ezek igazi különlegességek, melyeknek a kóstolása érdekében ajánlatos rendszeresen felkeresni valamelyik sörözőjüket, vagy partnereiket!

De hát kezdjünk végre bele a „lényegbe”, amiért a First Craft Beert kell választani! Aki egy kicsit is járatos a sörök világában, pontosan tudja, hogy a sör annál finomabb, annál jobban kiadja a jegyeit, minél fiatalabb, és persze lehetőleg csapolva van. Ebben segít a Taproom közvetlenül a sörfőzdéhez tartozó, 10 sörcsappal felszerelt speciális kóstolóterem, melyből üvegablakokon keresztül maga az üzem is látható. Legyen szó baráti összejövetelről, sörkóstolóról, születésnapról, a Taproomban szeretettel vár a FIRST csapata, hogy közelebb hozzon mindenkit az íz gazdag, illatos sörök világához.

Ha nem tudunk dönteni, lehetőség van arra, hogy jelképes összegért 5 tételes kóstoló poharas ismerkedéssel kezdjünk elsőre, de bármelyiket válasszuk is, a minőség, és a friss aromák, a minőségi alapanyagok minden kortyban visszaköszönnek! Aki nem a csapolt tételeket keresni, vagy csapon nem levő söröket is kóstolna, esetleg nem itt gyártott különlegességet, azokat hatalmas kínálat várja üveges és dobozos változatban is, illetve más jellegű ital is rendelkezésére áll nem, vagy nem csak söröző vendégeknek.

Mint jeleztük üzletük több helyen megtalálható, és számos kiemelt partnerük is van, rendszeres résztvevői, sőt szervezői is sok sörös fesztiválnak, de ahol helye van egy minőségi sörnek, ott megtalálhatók.

Jogos a kérdés a pénztárcát érintő kérdésben. Meg fogunk lepődni az árak tekintetében, ezekért a remek nedűkért alig pár száz forinttal kell többet fizetnünk közvetlenül a friss gyári csapolásból, mint az agyon pasztőrözött, tömeggyártásból származó sörökért. Aki szeretne egy jó sört inni, annak ez egészen biztosan nem fog gondot okozni!

És miért keressük fel a First Craft Beer bármely kóstoló helyét, és legyünk törzsvendégek? Erre a kérdésre mindenki adja meg a választ magának, miután eljött ide, és meggyőződött róla, mi is vár rá! Egészségünkre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »