Nyári borozgatás festői környezetben

Nyári borozgatás festői környezetben

Azok közül, akik Badacsony felkeresésére indulnak, kevesen tudják sajnos, hogy ez remek borvidék, nem csupán a mindenki által ismert híres vulkáni hegy jellegzetes bazalt kiemelkedéséből áll, hanem több kisebb, nem kevésbé csodálatos hegyből is. Ezek közül is kiemelkedik a Szent György hegy, ahol nem csupán kirándulni volt szerkesztőségünk, hanem talán a legszebb pontján, a Sárkány völgyben megbúvó, mesés panorámával rendelkező kis borozót le is teszteltük, melynek neve is figyelemre méltó: „A világ legkisebb borboltja”!

Az abszolút családias kis borozó megálmodója Budavári Dóra, aki a „Szent György hegy hajnalig rendezvényt is szervezi. A 2 éve megnyílt nyugalom szigete már terasszal és ejtőzésre abszolút alkalmas kerttel is rendelkezik, ahol a válogatott borokat, csodálatos panorámába gyönyörködve kóstolhatjuk, kényelmesen elhelyezkedve az árnyat nyújtó fák alatt.

A polcon a Szent György-hegy 15-20 pincészetének borai sorakoznak, a szortimentet Dóri állítja össze. „Az itt kapható borok személyes kedvenceim, Minden évben végigjárom a pincéket, se sok borász jó barátom, sokat kóstolunk együtt, így mindig tudom, kitől mit szeretnék tartani”, tudtuk meg a házigazdától.

Nyáron általában kéthetente hétvégén vannak nyitva, de lesznek izgalmas rendezvények is: a hajnaligon felolvasás, Bence kalandjai koncert, kóstoló, június 17-én DJ a völgyben Zsandár Tamással, július 19-én kertmozi, 27-én egy jamaikai banda az Interurbán VEB 2023 meghívására. Mivel elég sokszor tartózkodnak itt, ezért igazából szinte bármikor érdemes betérni, ha erre járunk, már pedig járjunk, mert saját tapasztalatból garantáljuk, hogy érdemes!

További információ:  budavarid@gmail.com   „Borbolt a völgyben” facebook oldal  vagy a 06 30 332 3515 Budavári Dóra telefonszámon!

És ha a környékre látogatunk, nyilván szükségünk lesz szállásra, ehhez a szerkesztőségünk által is több alkalommal tesztelt, minden szempontból legjobb, wellness szolgáltatásokat is nyújtó Bonvino Hotelt ajánljuk! www.hotelbonvino.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »