Teszteltük „A” hamburgert a BerrLegalban Esztergomban

Teszteltük „A” hamburgert a BerrLegalban Esztergomban

A magyar gasztronómiában sok évvel ezelőtt berobbant hamburgerek gyakorlatilag töretlen erővel haladnak hódító útjaikon, jelentős szeletet követelve maguknak a népszerű ételek listáján. Természetesen, mint minden ilyen étel elképesztő szórásban fedezhető fel a vendéglátóhelyeken, mind minőségben, mind tartalomban, mind esztétikában és sorolhatnánk. De akkor hova induljunk, ha nem egy gagyi, minőségben, élvezeti értékében semmit nem nyújtó hambit szeretnénk kóstolni, lehet vastagon megfizetve akár egy színvonaltalan büfében, mert „kaszálós” helyen van?

Mondjuk az az alapvető megállapítás, hogy bizony érdemes megnézni eleve, bizonyos ételeket hol érdemes, hol szabad egyáltalán megkóstolni, maximálisan igaz a hamburgarekre is, hiszen első látszatra egy nagyon egyszerű elemózsiáról van szó, azonban ha egy igazi gasztronómiai élményre vágyunk egy hambival, akkor nagyon is meg kell nézni, hol rendeljük ezt a finomságot.

No erre kaptunk egy jó tippet, amit ki is próbáltunk, és nagy örömünkre végre egy olyan hamburgert, olyan környezetben, és olyan „kiegészítőkkel” fűszerezve tudtunk kóstolni,  amit csak ajánlani tudunk minden olvasónak!

Ez a hely Esztergom szívében, a sétáló részen található BeerLegál PUB! Igaz sokan messze földön híres steakjeiért és hihetetlenül jó áron kínált minőségi sörkínálatukért keresik fel őket, de a „sztár” ajánlat a finom csapolt sörök mellé kínált hamburger tál.

A már látványra is különleges élményt nyújtó, méretes hamburger igazi gasztronómiai értékét elfogyasztása közben adja, ugyanis nem a büfék, gyorséttermek vagy épen nem erre specializálódott éttermekben ismert ízekkel találkozunk. A húst vallogatott helyekről szerzik be, maguk darálják, egyedien fűszerezik, érlelik, készítik elő, ténylegesen az eredeti módon sütik. A házi készítésű, speciális zsemle nem méretet nővelő salátaerdővel van teletömve, hanem különleges összetevőkkel, melyek között a speciális bacon épen úgy megtalálható, mint a jalapeno paprika. Természetesen teljes receptura szigorúan titkos, mint ahogy az a fűszer keverék is, amivel a hozzá adott kiváló minőségű burgonyát keverik be a sütés előtt. De mindegy is, hiszen ezeket ebben a formában otthon semmi képen nem tudnánk elkészíteni, már csak az alapanyagok miatt sem, de nem is kell, hiszen a hét minden napján, minimális várakozási idővel, nagyjából a szerény utánzatok árában, bárki megkóstolhatja, aki ellátogat a festői Esztergomba.

És ha már itt vagyunk, a BeerLegal PUB-ban, nevéhez méltón nem csak a szervezetünket mérgező cukros üdítőket, vagy dobozos söröket kérhetjük hozzá, hanem remek különleges csapolt sörökkel öblíthetjük le, akár úgy is, hogy mind a nyolc sört kóstoló korsóval végig próbáljuk, mielőtt választunk a rendes méretű pohár vagy korsó közül. És a zsebünkbe sem nyúlni mélyebben, mint egy „átlag” sörözőben!

De Kedves Olvasó! Egy ilyen fenséges ételről, és a hozzá kínált nedűről nem írogatni, illetve olvasni kell, ezt minden képen érdemes kipróbálni, Esztergom gyönyörű, a hambi finom, a sör remek, a személyzet a lehető „legjobb fej”! Jó étvágyat mindenkinek egy igazi hamburgerhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »