Márciusban Eger új fehérboraival csábít a városba

Márciusban Eger új fehérboraival csábít a városba

Tavaly rendezték meg először a tematikus Egri Csillag Hetet, és idén március 9. és 16. között újra a figyelem középpontjába kerül az egri bikavér fehérboros párja.

Az egri bikavér fehér párja, az egri csillag a borvidék friss, gyümölcsös házasított fehérbora. Az Egri Csillag Héten évről évre a tavaszt köszöntik vele, hiszen ez az az időszak, amikor a legtöbb borászat bemutatja a bor új évjáratát. Egerben és országszerte éttermek, borbárok, borkereskedések és maguk az egri pincészetek szerveznek programokat, ajánlanak tavaszi fogások mellé egri csillagot, valamint állítanak össze egyedi borcsomagokat.

Az egri csillagot a tavasz borának nevezik frissessége, üde gyümölcsös aromái miatt, és a házasítás folytán összetett illat- és ízvilágában gyakran érezhetőek az évszak szimbólumának számító virágos jegyek. Emellett a bortípus legismertebbnek számító classicus tételeinek új évjáratai ebben az időszakban debütálnak.
Pont ezért, a telet elbúcsúztatva és az új évszakot köszöntve újra arra hívják az egri borászok a borkedvelőket, hogy akár bontsanak ki egy palackot otthon, menjenek el kóstolni egy borbárba, vagy kérjenek csillagot a programhoz csatlakozó éttermek egyikében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »