Megnyílt a 45. Utazás kiállítás

Megnyílt a 45. Utazás kiállítás

A díszvendégek képviselői köszöntötték a vendégeket a 45. Utazás Kiállítás és a 31. Budapest Boat Show ünnepélyes megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

45 éve, az első Utazás kiállítás megnyitásának idején az utazás egészen mást jelentett, mint ma, a kalandvágy és a felfedezés öröme azonban állandó – kezdte köszöntőjét Tihanyi Klára, a Hungexpo Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója. A múltat a jelennel összehasonlítva kiemelte, míg akkoriban az ország, ma önmagunk határainak átlépése jelenti az igazi kalandot. Az első Utazás kiállításon mindössze néhány utazási iroda és desztináció mutatta be kínálatát, ma 34 ország és több mint 100 kiállító várja a látogatókat. „Az utazási szokások ugyan változnak, de a személyes találkozás örömét semmivel nem lehet pótolni” 

A fenntarthatóság hívószó a mai turizmusban, nem véletlen, hogy a BalatonBike365 projekt az idei esemény belföldi díszvendége, az egyik büszkesége pedig az a 3000 négyzetméteres tesztpálya, amelyen mindenki kipróbálhatja az e-bike érzést. A szervezők számára nagy öröm az is, hogy az Indiai-óceán legnépszerűbb úti céljai közé tartozó Madagaszkár elfogadta felkérésüket és külföldi díszvendégként van jelen. Kulturális díszvendégük, a Liget Budapest projekt pedig meghatározó módon alakította át az ország kulturális életét, attrakciói révén új színekkel festi fel a magyar fővárost Európa kulturális térképére.

Az elkövetkező napokban bemutatkoznak a Hungexpón az Európa-szerte ismert hazai fesztiválok is, valamint a Karaván Szalon, a Boat Show eseményei és sok egyéb látványos program is várja az érdeklődőket.

Madagaszkár az önök úti célja!

A fenntarthatóság irányába tett törekvéseknek, a turisztikai termékek minőségének és a felelősségvállalásnak is elismerése, hogy Madagaszkár lett az idei Utazás kiállítás díszvendége – hangsúlyozta köszöntőjében Randriamandranto Joël, Madagaszkár turisztikai minisztere. Jelentétük alkalmat ad arra, hogy bemutassák turisztikai termékeik és szolgáltatásaik sokszínűségét a magyar piacon.

Kiderült az is, hogy a kalandturizmusáról ismert Madagaszkár olyan stratégia felé mozdul el, amely kínálatának diverzifikálásán és résztermékek kifejlesztésén alapul. A kivételes biológiai sokszínűséggel büszkélkedő szigetország remek strandolási, folyami és sportturisztikai lehetőségeket kínál, de kiválóak a lehetőségei a mélytengeri halászatra, a búvárkodásra, túrázásra is.

Egész évben Balaton

Kétféle ember van: aki a Balatonnak és a balatoni biciklizésnek a szerelmese, és aki az lesz – hangsúlyozta köszöntőjében Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke. A bizonytalanság ugyan továbbra is része az életünknek, a jelen lévőknek a másoknak szerzett élmények örömére érdemes koncentrálniuk, amely kapocs a szakmai nap résztvevői között.

A szakember a BalatonBike365 projekt képviselőjeként örömmel számolt be arról, hogy a Balaton turizmusa 2022-ben helyreállt, visszatért a 2019-ben produkált eredményekhez. A tavalyi évben közel 3 millió vendég közel 9 millió vendégéjszakát töltött el a Balatonnál, viszont a forgalom térben és időben is koncentrált, a vendégéjszakák háromnegyede 15 településen, a nyári hónapokban keletkezett.

Újabb és újabb kulturális attrakciók a Városligetben

A Liget Budapest révén egy folyamatosan pulzáló és változó helyszínnel gazdagodott Budapest, amely újabb és újabb kulturális attrakciókkal és rekreációs terekkel vonzza a látogatókat – mondta a nagyszabású projektről Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest projekt vezérigazgatója. A projekt keretében a Városligetet a saját történelmi hagyományainak megfelelően újítják meg, az ingatlanfejlesztések révén olyan épületek születnek, amelyek a főváros arculatát évtizedekre meghatározzák. Ahogy a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum esetében, az új Nemzeti Galéria és a Közlekedési Múzeum helyére tervezett Magyar Innováció Háza épülete is világszínvonalú lesz, mind építészeti megoldásait, mind kulturális tartalmát tekintve.

A megnyitót jelképes esemény zárta: a tavalyi belföldi díszvendég, a Veszprém-Balaton 2023 EKF a BB365 projektnek adta át a belföldi díszvendégnek járó jelképes stafétabotot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »