Őszi élmények a Lővérekben, Sopronban

Őszi élmények a Lővérekben, Sopronban

Bár ha kinézünk az ablakon épen nem a legszebb arcát mutatja az ősz, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek még szép igazi őszi napok hetek! És hát ezeket a szívmelengető napokat, amikor a természet a színskála teljes repertoárjában pompázni képes, minden képen ki kell használni a szürke késő ősz, és a téli napok beállta előtt. Keresve sem találni erre jobb helyszínt, mint az Alpok lábainál elterülő festői város, Sopron felett magasodó Lővérket, mely a város szerves része.

Táborhelyül egyértelműen a terület központjában, a kiránduló központot a várossal összekötő buszok végállomásánál lehelyezkedő Lővér Hotelt ajánljuk, mely nem utolsó sorban egyben messze a legjobb ár/értékű szállás Sopronban és kornyékén. A szállodáról, és messze földön híres étterméről korábbi tesztünkben olvashatnak!

Ha a hotelben szállunk meg, egyből ingyenes vezetett túrákon ismerkedhetünk meg a város a kiránduló központ lehetőségeivel. A várost egy szakavatott idegenvezetővel lehet felfedezni, be is mutattuk korábban, most viszont a kirándulásokra koncentráljunk. Itt van egyből a Károly magaslatra, a híres Károly kilátóhoz vezető túra, mely nem hosszú, de vannak komolyabb emelkedők. Viktor túravezető segítségével nem csak eljuthatunk a feneséges panorámát nyújtó kilátóhoz, de útközben folyamosan újabb és újabb érdekességekkel örvendeztet meg bennünket a Lővérekkel és annak élővilágával kapcsolatban.

A kilátó lankásabb, aszfaltos úton is megközelíthető egy pakolóból a másik oldalról, útközben „mese ösvény” várja a gyereket. A kilátó mellett kis múzeum kávézóval és hatalmas erdei játszótér is található, de külön „kutyus parkoló” is várja a négylábú kirándulókat.

Ha mér Viktor vezetett túráiról beszélünk, minden képen pihenésünk fénypontja lehet az esti, fáklyás túra a „Sördombi” kilátóhoz, mely minimális szintkülönbséget jelent a hoteltől, és a távolság sem nagy. Fáradozásainkat nem csak a kivilágított Sopronra való mesebeli látvány kárpótolja, hanem sok érdekes és poénos bemutatás és anekdotázás is a Lővérekről és az állatvilágról.

Megtudhatjuk például azt is, hogy maga Lővér körűt, mely végig kanyarog a hegyen nem is útnak épült, hanem Forma 2-es és motoros versenypályának, és amíg a Hungaroring meg nem épült, itt zajlottak a versenyek. Légi felvételeken jól látszik különben a rajzolata, végig autózva vagy kerékpározva (tökéletes kerékpárutak hálózata vezet a hegyen) ez nem vehető észre.

És hát a név! Nem is gondolnánk, hogy a „Lővér” nevet négy féleképen is írják, és abból, hogy ki hogy ejti ki, a helyiek pontosan tudják, oda való e akivel beszélnek vagy „gyüttment”, esetleg környékbeli, városi.

Természetesen a kilátót napközben is érdemes felkeresni, hiszen ez a belvároshoz, és egyáltalán Sopronhoz és a Fertő tóhoz eső legközelebbi kilátó, és az ekkor elénk táruló panoráma is jó időre a deszkákhoz szögezi a lábunkat.

De ha már sportok, a buszforduló és a hotel környékén gyermek játszópark, több nagyobb játszótér, minden féle edzéshez és korosztálynak való erdei tornapályák, tematikus tanösvények és tucatnyi pihenő, kikapcsolódásra, lazításra alkalmas kiépített hely várja a kristály tiszta alpesi levegőre vágyó turistákat. A hely adottságaiból adódóan a kerékpárosoknak kisebb nagyobb szintkülönbségeket le kell küzdeni, de meredek emelkedőkkel sehol sem találkozni, kivéve a hegyi bringásokat, de az egy más kategória…

Itt találjuk Sopron nemzetközi színvonalú új versenyuszodáját is, amit „civilek” is kipróbálhatják nyilvános nyitvatartási időben.

Magától érthetődig, hogy most csupán csak egy kis kedvcsináló bemutatásra van lehetőségünk, hiszen a legszerényebb számítások szerint is legalább egy hétre való turista, oktató, séta, aktív és edzés programlehetőség van a Lővérekben, de aki csupán csak sétálgatni szeretne a hotelben elkötött bőséges és finom ebéd után, kipihenve az otthoni munka fáradalmait, az is bőven megtalálja a számításait! Csak ajánlani tudjuk mindenkinek főleg a kellemes őszi napokon, és hamarosan ezernyi színbe fog borulni a most még üde zöld erdő, ami a szemnek is gyönyörködtető!

További információ a szállodáról, és helyben a lehetőségekről: www.hotellover.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »