A Soproni Hotel Lövér gasztronómiája

A Soproni Hotel Lövér gasztronómiája

Soproni anyaggyűjtésünk idejére, a város feletti Lövérekben elhelyezkedő Hotel Lövér szállodát választottuk szállásunkként, melynek gasztronómiai kínálatát ennek megfelelően alkalmunk volt több alkalommal is tesztelni. (www.turizmusteszt.hu )

Mielőtt bárki is túlzott nagylelkű dicsőítéssel vádolna minket, abból kell kiindulni, hogy egy három csillagos félig városi, félig hegyi üdülő szálloda, elsősorban szállóvendégek részére üzemeltetett étterméről, konyhájáról beszélünk, nem egy különleges ételsorairól híres, kiemelt étteremről valamelyik elegáns belvárosi területen!

Szálló vendégként a minden vendégnek járó, svédasztalos rendszerű reggelit és vacsorát fogyasztottuk, melynek során szó szerint nem hittünk a szemünknek, hogy egy 3 csillagos hotel, bőven egy 5 csillagos szálloda szintjét kínálja a vendégeknek, gyönyörű, versenyre illő tálalással, Major Zsolt vezetésével remek és udvarias személyzettel.

Külön kiemelendő, hogy ami alapanyagot, kiegészítőt csak tudnak, maguk készítenek el, ha lehet helyi termelőktől beszerezve az alapanyagokat. Ez a savanyúságokra, vagy az alapanyagokra ugyan úgy vonatkozik, mint például az ott jártunkkor kínált házi disznótorosra vagy előétel költeményekre.

A reggelit gyakorlatilag nem lehet végigkóstolni, legalább 10 féle meleg étel, megszámlálhatatlan hidegpulti kínálat, tejtermék, zöldség, gyümölcs, megannyi pékárúval. És becsületükre legyen mondva, a nagyszámú vendéglétszám ellenére is, folyamatosan, frissen töltik a kínálókat, még akár az elvi zárás időpontjában is, és senkit nem küldnek el, mert lejárt a reggeli időpont.

A szintén svédasztalos rendszerben kínált vacsora választéka mind minőségben, mind kínálatban, mind változatosságban messze felülmúlja a szálloda besorolását, sőt egyáltalán egy szállodától megszokott ételkínálatot. Az ételekhez felhasznált alapanyagok alapján varázslónak gondolnánk a séfet, hogy ilyen gasztronómiai kínálatot tud varázsolni a szálloda napi árának figyelembevételével. A kínált innyencségek felsorolásába bele sem mennénk, rengeteg éjszakát kéne a szállodában eltölteni, hogy legalább végigkóstoljuk a kínálatot.

A szálloda ajándéka a vendégeknek az ebéd, mely kétféle levesből, és néhány „másodikból” áll, ez több mint gáláns figyelmesség, a konyha az ebédnél sem hazudtolja meg magát, csak vigyázzunk, mert kell a hely a gyomrunkba a vacsorához!

Az étterem és a kínáló pultok tisztasága példás, minden vendég után, minden asztalt és széket fertőtlenítenek, az evőeszközöket az asztalokra helyzetet kosárkákból magunk vesszük el, ezekhez nem nyúl még a felszolgáló sem.

A személyzet gyors, felkészült, udvarias, elegendő létszámú, ez egy hatalmas nagy dolog szakmai szemmel nézve, hiszen az osztrák határnál még nagyobb gond a szakemberhiány a vendéglátásban, mint az ország más részein.

Összegzésképen elmondhatjuk, hogy nem csupán a szállodát tudjuk meleg szívvel ajánlani a Sopronba érkezőknek, hanem a fantasztikus éttermét is, amit minden képen ki kell próbálni!

További információ: www.hotellover.hu  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »