Farsangi fánk – egészségtudatosaknak

Farsangi fánk – egészségtudatosaknak

Aki végigtolta a januárt vegán módon és nem akarja abbahagyni: íme a legjobb farsangi fánk és gombás batyu recept tejtermékek nélkül!

Idén március 2-ig tart a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat.

Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.

Minden az alapanyagokkal kezdődik

A vegetáriánus, laktózmentes vagy más speciális étrendet folytatóknak különösen fontos, hogy mindig megnézzék a termékek összetételét, hiszen könnyen előfordulhat, hogy számukra nem megfelelő összetevők is megtalálhatóak benne. A boltban készen kapható élelmiszerek, köztük olyanok is, amikről nem gondolnánk – például felvágottak, készételek, vagy akár fánkok – tejtermékeket is tartalmazhatnak, ezért célszerűbb ezeket saját magunknak elkészíteni tudatosan összeválogatott alapanyagokból.

Figyeljünk oda arra, hogy az összetevőkből, így a margarinból is 100%-ban növényi alapút válasszunk, amely biztosan beilleszthető az étrendbe. A fenntarthatósági szempontokról sem szabad elfeledkezni: vásárláskor inkább részesítsük előnyben a hazánkban is elérhető, szezonális zöldségeket és gyümölcsöket – februárban például ide tartozik az alma, a körte, a cékla vagy a sütőtök.(forrás: Store Insider

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »