Fickósör és társai a Nyitott Főzdék Napján

Fickósör és társai a Nyitott Főzdék Napján

Pannonhalmán apátsági sörökkel, Budapesten többek között szakértői előadásokkal és fickósör kóstolóval, Ózdon „vak” sörteszttel várják a vendégeket a Nyitott Főzdék Napján.

Budapesten és tíz megyében huszonöt sörfőzde csatlakozott idén a Nyitott Főzdék Napja kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a fogyasztók megismerkedjenek a környékükön működő kisüzemi sörfőzdékkel, illetve megismerjék az általuk készített sörtípusokat 

minden, a programban résztvevő sörfőzde lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók bejárják az üzemet, megismerjék a sörkészítés során használt alapanyagokat, illetve megkóstolhassák a frissen készülő főzeteket is.

A Győr-Moson-Sopron megyei Vaskakas sörfőzdében egyszerre két, most először kóstolható újdonsággal várják a vendégeket, a Pannonhalmi Apátsági Sörfőzde pedig nem csak sörökkel, hanem ugyancsak apátsági borokkal is készül.

Fejér-megyében, az Etyeki Sörmanufaktúránál szintén új sör bemutató, illetve sör-brunch várja a látogatókat, Székesfehérváron, a Hübrisnél a szakmai programok mellett pingpong és csocsó bajnokság lesz. Martonvásáron, a Vandál Brewing egyebek mellett sörpárlat kóstolóval, a kápolnásnyéki Nyéki Sör pedig mangós újdonsággal is készül!

Igazi tóparti sörélményekkel vár mindenkit Balatonvilágoson a Hedon, Dombóváron pedig a Kissler Sörfőzde kertje telik meg élettel és finomságokkal a környékbeli kézműves termelők jóvoltából. Pécsen a SteamCraft Brewery főzdéjét ismerhetik meg jobban az érdeklődők, Kiskunhalason pedig az Oázis Sörfőzde mutat meg mindent, amit a sörkészítésről tudni érdemes.

Törökszentmiklóson az Ugar Brewery több kvízzel is készül, amelyeken értékes sörcsmagokat sorsol ki, Ózdon vakteszttel vár a Bolyki Serház, Tiszafüreden pedig akár a kézműves sörök mellé magyar gint is kóstolhatnak a vendégek.

Békés megyében a Szent András Sörfőzde, a Viharsarok sörfőzde és az Elixbeer főzdéje is bejárható lesz, Tokajban a BAZ Beer udvarában a látogatók megismerkedhetnek a házi sörfőzéssel, vagy akár közös sör-bor kóstolón, illetve főzde- és dűlőtúrán vehetnek majd részt.

A fővárosban, illetve Pest-megyében négy kisüzem is várja a látogatókat. A Fehér Nyúl Sörfőzdében ízhiba kóstoló, a First Craft Beernél kerti party, Csepelen, a Rizmajer Sörfőzdében alkoholmentes fickósör kóstoló, a Fóti Kézműves Sörfőzde mellett pedig koncertek és veteránautó-találkozó is lesz.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A szervezők kérik a hatályos járványügyi intézkedések betartását! A résztvevő sörfőzdék listája a www.nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »