Nyáry Krisztián vacsorával egybefűzött irodalmi estje – Gasztronómia és irodalom

Nyáry Krisztián vacsorával egybefűzött irodalmi estje – Gasztronómia és irodalom

Második alkalommal találkozhat a közönség Nyáry Krisztián íróval a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A február végi, nagy érdeklődéssel kísért felolvasóest után ezúttal  egy gasztronómiai vacsorán vehetnek részt a kulináris élvezetek és az irodalom kedvelői.

A vacsora közben Nyáry Krisztián felolvas legutóbbi, Így ettek ők – Magyar írók és ételeik című könyvéből, majd a felolvasott részletek után személyes történetet is hallhatnak a vendégek az adott ételről vagy íróról.

Az Így ettek ők – Magyar írók és ételeik című kötetben találkozik a kastély két legőszintébb pontja: az étterem és a könyvtárak. Az irodalomnak épp olyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem! Ezt bizonyítja például Krúdy kispörköltje, Kosztolányi habos süteménye vagy éppen József Attila sosem volt libasültje is. 30 író, 30 történet és kétszer annyi recept a kötetben – ezek alapján állította össze Bartos Gábor, a Károlyi Kastély séfje az október 19-i est menüjét.

Az est végén Nyáry Krisztián örömmel dedikálja legutóbbi vagy akár korábbi köteteit is. Az Így ettek ők – Magyar írók és ételeik című kötet a helyszínen megvásárolható.

Az irodalmi vacsorára helyek október 14-ig foglalhatók, a helyek száma korlátozott.

Helyfoglalás: 06 21 311 04 26 és e-mail: info@karolyikastely.hu  

Vélemény, hozzászólás?

Translate »