július 23. péntek 18:00
A Hableány séfe, Ács Ferenc és Fecske Viktor sommelier már egy ideje lázasan dolgoznak, hogy egy olyan degusztációs vacsorát alkossanak meg, ami megmutatja a Hableány konyhájának esszenciáját.
2 éve nyitott meg az étterem, és mostanra megtalálta stílusát, amit a vendégek is nagyra értékelnek. Kortárs balatoni bisztró konyhát visznek, hétvégi ajánlatokkal, szezonális hozzávalókkal, sok környékbeli alapanyag felhasználásával. Most mindezt összerakták egy 6 fogásos gourmet vacsorába, ahol a fogások mellé koktélokat alkottak.
A vacsorát a Hableány Gourmet-sarokban rendezik meg, ahol ezen az estén 20 főt látnak vendégül.
Menüsor
Amouse Bouche // Laposa Pezsgő, eper, bazsalikom
Tapolcai pisztráng-karalábé-miso // G’Vine Gin, szőlő, Seventeen 1724 Tonic
Birkagulyás-koriander-citrom // Cotswolds Old Tom Gin, fekete tea, menta
Dödölle-mangalica szalonna-salottahagyma // Cognac Fizz – Remy Martin According Royal, Cassis, szóda
Keszthelyi tokhal-céklák-mustár // Brill céklapárlat, Mescal San Cosme, J.Gasco Indian tonic, málna
Vaddisznópofa-patiszon-kecsketej-kel // Whisky Sour – Buffalo Trace Bourbon, lime, cukor, tojás
Frissítő: Kéknyelű sorbet
Fehércsokoládé-piszácia-citrom // Rum Zacapa, kókusz, kávé