Ne vízben főzd a krumplit

Ne vízben főzd a krumplit

Ne vízben főzd a krumplit: van egy sokkal finomabb alternatíva

A burgonyafőzés nem egy nagy dolog: felrakjuk a krumplit egy hatalmas fazék vízben, és kellően puhára főzzük. Bumm. Na de mi lenne, ha azt mondanánk, hogy víz helyett használhatsz valami egészen mást is, amitől sokkal mélyebb íze lesz a kolompérnak?

Természetesen választhatsz csirke-, marha- vagy zöldség alaplevet is, amit csak szeretnél, a legízletesebb végeredmény érdekében pedig mondunk egy extra tippet: vágd félbe vagy kockákra a burgonyaszemeket, illetve hámozd meg őket főzés előtt, így több aromát nyelnek majd el!

Az alaplében főzött burgonya olyan finom lesz, hogy akár főételként is megállja a helyét, nem csak köretként.

Extra tippek:

  • Tejben is főzheted a krumplit, attól pedig krémes, puha állagot kapsz majd – tökéletes megoldás krumplipüréhez!
  • Citromlé vagy ecet is mehet a főzővízbe, hogy ne barnuljon be a krumpli!
  • Ha pedig kakukkfüvet, rozmaringot vagy római köményt adsz a főzővízbe, szintén extra ízeket kap a krumplid!

 Forrás: Nosalty

Translate »