KRUMPLI-MESE: AZ ARANYSÁRGA SÜLT KRUMPLI TITKA

KRUMPLI-MESE: AZ ARANYSÁRGA SÜLT KRUMPLI TITKA

A krumpli az egyik legsokoldalúbb konyhai barátunk – pároljuk, főzzük, sütjük, pirítjuk, mindenhogy imádjuk. A sült krumpli azonban valahogy mindig külön kategóriába esik: ropogós aranybunda, belül lágy és omlós, maga a földi tökély!

Persze, nem is olyan egyszerű a tökéletes sült krumpli elkészítése: sokszor alig akar megsülni vagy nem lesz elég ropogós. De van egy titkos összetevő, ami segíthet elérni a tökéletességet, és nem, ezúttal nem a szerelem, hanem egy egyszerű kis csavar van a receptben! Na, vajon mi lehet az? Ha legközelebb sült krumplira vágysz, ne csak simán dobd be a tepsibe – próbáld ki ezt az apró trükköt, és figyeld, hogyan változik egy egyszerű krumpli igazi csábító csemegévé!

A tökéletes sült krumpli titka

A következő hozzávalók szükségesek:

1 db hagyma

60 dkg krumpli

Pucold meg a krumplit, majd kockázd vagy karikázd fel. Tedd egy kis időre hideg vízbe, hogy a keményítő kiázzon belőle. Így lesz roppanós a sült krumplit. A hagymát pucold meg, kockázd fel. Az olajat forrósítsd fel, és dobd bele a krumplit. Forgasd át, majd mehet az edényre a fedő. Gyakran forgasd át a krumpliszeleteket, de minden alkalommal tedd vissza az edényre a fedőt. Nagyjából 30-35 perc alatt süsd készre. 10 perccel a befejezés előtt mehet a hagyma a krumplira, de még ne keverd össze. Körülbelül 5 percig hagyd így párolódni, majd keverd meg és süsd készre a két összetevőt. Közben sózd, borsozd, ízesítsd kedved szerint. És most jöhet a titok nyitja: egy is oregánó, amivel megkoronázhatod ezt a finomságot. Sültekkel, rántott husival, de magában is isteni.

Translate »