AZ ALMÁS PITE HEGYEKEN TÚL! – ÍGY IS KÉSZÜLHET GYORS ÉS FINOM SÜTI ALMÁBÓL

AZ ALMÁS PITE HEGYEKEN TÚL! – ÍGY IS KÉSZÜLHET GYORS ÉS FINOM SÜTI ALMÁBÓL

Semmi kétség, ha itt az ősz, vagy éppen közeleg a tél, az alma a hétvégi sütemények fő alapanyaga lesz. Legyen szó egy gyors muffinról, vagy egy kevésbé gyors, ám annál finomabb almáspitéről, vagy éppen a sütőben sült, akár töltött változatról, az alma tuti befutó.

Jöjjön most egy viszonylag könnyen és elkészíthető verzió, amivel szintén garantált a siker!

Hozzávalók:

  • 1 kg savanykásabb alma
  • 4 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg lágy vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • A tojásokat a vaníliás cukorral, a 15 dkg cukorral, és egy csipet sóval összekeverjük. A lisztet keverd össze a sütőporral, megolvasztott, visszahűtött vajat lassan keverd össze a cukros tojással, amíg krémes állagot nem kap. Az előzőleg megmosott, megpucolt almákat negyedeld, majd szeld vékony szeletekre, vagy kockázd fel és keverd hozzá a tésztához. Ha megvagy, öntsd a tésztát egy kivajazott, kilisztezett formába, és dugd az előzőleg 150-180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára. Ha megsült, tedd egy tányérra, és hagyd kihűlni. Ha meghűlt, szórd meg porcukorral és már szelheted is!

Translate »