Elindult a „Vadateszem” kampány, karácsonyig tart, le ne maradjon róla!

Elindult a „Vadateszem” kampány, karácsonyig tart, le ne maradjon róla!

A „Vadateszem” kampány 2024. november 22-én elindult és egy hónapon át tart.

A „Vadateszem” kampány célja a vadhús népszerűsítése mellett a vendéglátóipari forgalom élénkítése. Ezért a kampány egyik részről a vendéglátás szereplőit célozza meg, akik a kampány keretében (pl a Libanaphoz hasonlóan, csak itt vadhúsból) új attrakcióval kedveskedhetnek a fogyasztó vendégek részére. Másik részről pedig a fogyasztók megszólítása a cél, hogy minél nagyobb számban keressék a kampányhoz csatlakozó egységeket. A térképes kereső( www.vadateszem.hu ) pedig eszköz ahhoz, hogy a fogyasztók széles rétege mozduljon ki otthonról, illetve az egységeknek jó lehetőség az új fogyasztók megszólításához/eléréséhez.

A Vadhúsok a legkisebb ökológiai lábnyommal előállított húsok közé tartoznak jelenleg a piacon. Nagy mértékben a magyar erdőkből származnak, tehát 100%-ban hazai termékek, igaz, azok árazásában még mindig érezhető a külföldi piacok hatása. Ennek ellenére a kilónkénti ára a drágább sertéshúsokéhoz hasonló.

Ezért is ajánljuk mindenkinek, hogy bátran keresse a tiszta forrásból származó, vegyszermentes és 100%-ban hazai vadhúst. Ez a program jó lehetőség arra, hogy a vendéglátóipari egységekben újra és újra megkóstolják, megszeressék és az otthonaikban is bátrabban készítsenek vadételeket.

A magyar vad nemzeti kincsünk maradjon, ezért különös figyelmet fordítani a fiatalabb generációk oktatására, valamint az otthoni főzés népszerűsítésére, hiszen a megfelelő elkészítési technikák ismerete jelentős szerepet játszik a vadhús iránti érdeklődés növelésében. Megteheti, hogy hazánkban az egy főre jutó éves vadhúsfogyasztás mindössze ötödik az európai átlagnak.

A vadhús egy olyan alapanyag lehet, amit újra meg lehet ismertetni a fogyasztókkal, vagy akár a modern technológiákkal „játszadozva” éttermi élményt biztosíthatunk a minket választó fogyasztóinknak. Ráadásul mindezt a szezonalitás figyelembevételével. A vadhús amellett, hogy finom, könnyen elkészíthető, egészséges, kiváló beltartalommal bír. Zsírtartalma sokkal alacsonyabb, fehérjetartalma pedig magasabb, mint a háziállatok húsának és a kalóriatartalma is alacsony, így könnyen beilleszthető az alacsony kalóriatartalmú étrendbe is.

 A kampány célja a forgalomélénkítés, valamint a vadhús fogyasztására való ösztönzés. Szeretnénk elérni, hogy a magyar vad ne csak exporttermék-, hanem a hazai gasztronómia kiemelt alapanyaga legyen. A kampányhoz eddig 78 vendéglátóhely csatlakozott, akik már

A „Vadateszem” forgalomélénkítő és vadhúst népszerűsítő kampányt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a vendeglatosmunkak.hu, a Pálinka Nemzeti Tanács és az Agrárminisztérium indítja.

 Eddig 78 szálloda és étterem csatlakozott, amelyek megtekinthetők a kampány hivatalos weboldalán: www.vadateszem.hu címen. Az oldal részletezi a kampány céljait, résztvevő egységeket, valamint azt is, hogyan csatlakozhatnak az éttermek www.vadateszem.hu/regisztracio-ettermeknek

Íme a csatlakozott egységek listája:

  • 48 Étterem és Bár
  • A Bárány – Kaposvár
  • A KERT Bisztró
  • Aquaticum Debrecen Thermal & Wellness Hotel
  • Arany Apartman Miskolc
  • Aranykorona Történelmi Étterem & Látványpince
  • Bagolyvár Club Étterem
  • Bajnok Étterem
  • Bandula Kisvendéglő
  • Béla. bár, étterem, lakás, arborétum
  • Beregszászi Étterem
  • Blöff Bisztró
  • Budapest Music Center
  • Castellum Hotel Hollókő
  • Duna Wellness Hotel
  • Édes Mádkám
  • Első Mádi by BG
  • Farkas Tanya Étterem és Pizzéria
  • Fekete Sas Rendezvényház
  • Forgó Étterem
  • Four Points by Sheraton Kecskemet Hotel & Conference Center
  • Friedmann Hidegkonyha
  • Full-Gas – Ducati Hungary, Royal Enfield Hungary, BMW Motorrad, KTM, Husqvarna, Suzuki
  • Hagymatikum
  • Halászcsárda
  • Hotel Aquarell Cegléd
  • Hotel Eger & Park
  • Hotel Melik
  • Hubertus Hof Landhotel
  • Hungarikum Hotel
  • Hunguest BÁL Resort Balatonalmádi
  • Hunguest Bük
  • Hunguest Bük – Nyugati szárny
  • Hunguest Gyula
  • Hunguest Helios
  • Hunguest Hotel Aqua-Sol
  • Hunguest Hotel Freya
  • Hunguest Hotel Panoráma
  • Hunguest Hotel Sóstó
  • Hunguest Szeged
  • Illés Hotel és Stüszi Vadász Étterem
  • Kakukk Étterem és Panzió
  • Káli Art Inn
  • Kertész Csárda
  • KicsiZso Reggeliző Kávézó
  • KisKulacs Vendégház
  • KissVirágom Vendéglő
  • Kozárdi Kamra
  • Ködmön Csárda
  • Kökénydombi Csárda
  • Kristály Hotel
  • Kulacs Csárda
  • Kurta Kocsma Vendéglő
  • Land-Plan Hotel & Restaurant
  • Madison Pub & Restaurant
  • Mátyus Udvarház
  • Mi a Kő
  • Mischler Cukrászda és Bisztró
  • Nimród Bioszálloda és Bioétterem
  • Orchidea Étterem és Rendezvényház
  • Öreg Tanyacsárda
  • Park Étterem
  • Park Plaza Budapest
  • Platán Örömkonyha
  • Rákóczi Pince Étterem
  • Saliris Resort – Spa Conference Hotel
  • Társam Büfè
  • Templomkerti Kisvendéglő és Pizzéria
  • Trattoria Prato
  • Vadaskert Vendéglő
  • VakVarjú Csónakház
  • VakVarjú Étterem Buda
  • VakVarjú Étterem Pest
  • VakVarjú Étterem Újlipótváros
  • Várhegy Vendéglő Királyrét
  • Vértes Vendéglő
  • Vígvarjú
  • Zöld Ász Fogadó, Étterem

www.vadateszem.hu

Translate »