A Taverna Borászat Budafoki pincéjét teszteltük

A Taverna Borászat Budafoki pincéjét teszteltük

Budapest „Bornegyedében” Budafokon, van egy kis utca, ahol házak között megbújva, a sziklafalba vájva van egy kis hangulatos pince, melyet egy Balaton felvidéki borász család üzemeltet, Taverna borászat néven. A júliusi „Pincejárat” kapcsán volt alkalmunk felkeresni ezt a családias, és különlegességeket felvonultató pincét, a tapasztaltakat osztanánk meg most az olvasókkal.

Igen jól olvasták, Balaton felvidéki bórvidékről, pontosan Lesencefaluról származnak a remek borok, de a kóstolóhely és javarészt tároló pince a Budafoki sziklák rejtette pincerendszerének egyikében húzódik meg, így nem kell messzire utaznunk, ha meg szeretnénk kóstolni ezen remekműveket.

A család a Budafoki szakiskolában tanítja is a borászatot, nem is csoda, hogy a szakmai tudás visszaköszön minden egyes kortyban, amit a nyári meleg elől elbújva fogyasztunk a kellemesen hűvös pincében.

A borokra jellemző, hogy bár a nevük alapján a „megszokott” kínálatot várnánk, azonban a pohár töltve és pláne kóstolva kiderül, hogy sokkal jellegzetesebb, testesebb, és az sajátos, hagyományos előállításuk miatt egyedi, és valljuk meg, sokkal jobb nedűt fogyaszthatunk, mint a borvidék ezen nevek alatt futó borai esetén általában.

De ha még ez sem lenne elég ahhoz, hogy egészen biztosan felkeressük, illetve visszatérjünk ide máskor is, akkor még ott van egy olyan kuriózum, amit bizony még nem sok pincében kóstolhatunk! És ezek bizony a borkoktélok!

Igen jól olvassa a Kedves Olvasó, nem is gondolnánk, hogy ezekből az amúgy is remek borokból, milyen fantasztikus üdítő, kellemes ízvilágú, igazi nyári italok tudnak kikerekedni, némi szakértő által végzett „átalakulás” során!

Felkeltettük érdeklődését? Remek alkalom lesz ezeket a hegy leveit kipróbálni egy tartalmas szakmai vezetett kóstoló alkalmával a legközelebbi „Pincejárat” alkalmával, augusztus 3.-án, vagy fel kell venni a Taverna Borászattal a kapcsolatot.

További információ: www.tavernaboraszat.hu

A legközelebbi „Pincejárat” időpontja augusztus 3!

www.bornegyed.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »