Közösségi tesztebéd és tanulmányút egy nagyvárosi piacon
az Onyx Alkotói Közösséggel
Fine dining egy elhagyatott húsboltban? Pontosan erre készülünk! Az Onyx Alkotói Közösség rendhagyó élményre hívja vendégeit augusztus 27-én!
Ismét elhagyjuk a Műhely, az Onyx előszobája falait, hogy inspirációt gyűjtsünk a készülő új menüsorunkhoz. Októbertől egy különleges utazásra invitáljuk vendégeinket az ONYX Műhelybe, ahol a nyüzsgő világváros mindennapjait szeretnénk megmutatni egy turista szemüvegén keresztül.
Fények, hangok, szagok és illatok, ismeretlen izgalmas káosz. A nagyvárosi lét napos és árnyas oldalára egyaránt rávilágító menüsorunk a METROPOLISZ címet kapta, melynek októberi bemutatását három közösségi tanulmányút előzi meg.
SZAGOK – ILLATOK
II. tanulmányút
5 fogás – 3 állomás
ONYX Műhely – Kisföldalatti – Hunyadi téri piac
Első tanulmányutunk az INDULÁS – ÉRKEZÉS után, amikor előételünkhöz gyűjtöttünk ízélményeket egy buszos kirándulás során, most a METROPOLISZ menünk ötödik fogásához térképezzük fel a város jellegzetes illat- és szagkombinációit, amihez meg is találtuk a tökéletes helyszínt; a piacot, ahol illatok, szagok, színek és hangok formájában bontakoznak ki mindennapjaink.
A piac történelmünk és kultúránk központi helyszíne, amely mindig hűen tükrözi vissza a kort, amiben élünk. A Hunyadi téri vásárcsarnok nem csupán a jelenünkbe, de múltunkba és jövőnkbe is bepillantást enged. Az 1897-ben épült műemlék-épületben valaha lovaskocsik szállították a portékákat, ma a Budapest egyik legszerethetőbb vásárcsarnoka és termelői piaca. A vásárcsarnokot hamarosan átalakítják – azaz soha vissza nem térő tanulmányútra hívjuk vendégeinket!
Erre a napra beköltözünk egy üresen álló húsboltba, ahol megkóstolhatják – az első tanulmányutunk alapján készre fejlesztett – MEGÉRKEZÉS fogásunkat és bemutatjuk menüsorunk legújabb fogásait; a FASOR és a RAKPART ételeket.
Az esemény során továbbá alkalmuk nyílik az Alkotói Közösség tagjaival találkozni, bepillantást nyerni az ONYX étterem átalakulásába, budai szarvasgombás lángost kóstolni a Műhelyben, csoportosan utazni a Kisföldalattival és a Hunyadi téri piac vendégek elől elzárt pincerendszerében pezsgőzni.
Együtt bejárjuk az ízek, illatok rejtett birodalmát, miközben elmeséljük, hogyan tervezzük meg a következő menüsorunk fogásait, és mutatjuk be azokon keresztül egy nagyváros rendezett káoszát.
Az eseményt augusztus 27-én 3 turnusban tartjuk meg, amelyeken 3 x 20 fő tud részt venni. Jegyek korlátozott számban kaphatók.
A jegy ára: 24.500 Ft, ami az alábbi útvonalat foglalja magába:
- Onyx
malátás kenyér, kecskesajtos céklakrém, bodzakapri
/bodzalikőrös szörp/
- Műhely
budai szarvasgombás és pálpusztai sajtos-tejfölös lángosok
/Bussay tramini Pét-Nat, 2021 /
- Kisföldalatti
védőital
- Pincerendszer – Hunyadi téri piac
Közösségi sabrage
- Tumpek Tamás húsboltja – Hunyadi téri piac
Közösségi tesztebéd:
MEGÉRKEZÉS
almás hagymalekvár, savanyított hagymahéj, feketefokhagymás krém, rózsás hagymahab, bundázott mandula, hagyma granita
/ Sauska x ONYX nyerspezsgő, 2021 vagy dzsúsz)
FASOR
erjesztett rozskenyeres gombaleves, szárított laska, csomborral savanyított csiperke, pirított shitake, füstölt gesztenye, borókás dióparfüm
/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)
RAKPART
almás-sós tahitótfalui pisztráng, szőlőlében marinált jégcsapretek, savanyított szőlőlevél, zsályás-paradicsomvizes pisztrángjus
/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)
„GOURMET FLASHBACK”
melaszos-diós piskóta, citrusos zacclikőr, fehér kávéfagylalt
Részletek és foglalás:
Facebook esemény:
Videó és képek letölthető: