Június 9-én, szerda este rendezi a Costes-csoport a tavaly októberben már nagy sikert hozott pop-up eseményt Budapest óriáskerekén, emlékezetes színfoltot festve ezzel Budapest „gasztro-égboltjára”.
A nem mindennapi élmény során „mozgó-étteremmé” válik a kerék, hiszen az egyedülálló attrakció keretében a kabinokban a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem szolgálja fel Miguel Rocha Vieira sztárséf legújabb kreációit.
„Az „óriáskerék-étterem” gondolata olyannyira eredetinek bizonyult és akkora sikert aratott az ősszel, hogy több külföldi portál is tudósított róla. Most, hogy a pandémia harmadik hulláma lecsendesedni látszik, lehetőséget láttunk arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot újra Budapest fölé emeljük”, mondta Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa. Hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt továbbra is indokoltnak tartják a biztonsági szabályoknak való megfelelést, de erre a helyszín szintén tökéletes, mivel a kabinok egymástól teljesen elszeparáltak. Egy fülkében maximum négy fő foglalhat majd helyet, akik lehetnek családok, vagy baráti társaságok.
A 4 fogásos menüt alkoholmentes üdvözlőitallal, üdítőkkel, ásványvízzel és kávéval kínálják:
- Kókusz- vichyssoise, rák-carpaccio
- Lassan sült tőkehal, csicseriborsó és chorizo
- Kacsa kétféleképpen: roston sült kacsamell, répa, gyömbér és narancs; ropogós konfitált kacsacomb-saláta
- Marinált eper, mandula-mousse és fehércsokoládé
További információ a programról ITT található.