Hozzávalók:
• 4 csésze gránátalma-lé
• 2 csésze áfonyalé
• 2 csésze szénsavas víz vagy szóda (csak tálalás előtt hozzáadva)
• 1 narancs, vékonyra szeletelve
• 1 citrom, vékonyra szeletelve
• 1 alma, kimagozva és felkockázva
• ½ csésze friss áfonya
• ½ csésze gránátalmamag
• 2-3 fahéjrúd
• 4-5 csillagánizs (opcionális, extra fűszerességért)
• Friss rozmaringágak (díszítéshez)
Elkészítés:
Az összetevők összekeverése:
Egy nagy kancsóban keverd össze a gránátalma-levet, az áfonyalevet, a narancsszeleteket, a citromszeleteket, a felkockázott almát, a friss áfonyát, a gránátalmamagokat, a fahéjrudakat és a csillagánizst (ha használod).
Hűtés:
Alaposan keverd össze az italt, fedd le a kancsót, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára vagy akár egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
Szénsavas víz hozzáadása:
Tálalás előtt öntsd hozzá a szénsavas vizet vagy a szódát, és óvatosan keverd össze.
Tálalás és díszítés:
Töltsd az italt poharakba, majd minden poharat díszíts egy friss rozmaringággal, hogy ünnepibb legyen.
Fogyasztás:
Tálald hidegen, és élvezd ezt a frissítő, karácsonyi hangulatú italt, amely tökéletes bármilyen összejövetelre!
Előkészítési idő: 15 perc
Hűtési idő: 2+ óra
Teljes idő: ~2 óra 15 perc
Adagok: ~6-8