Alkoholmentes Karácsonyi Sangria

Alkoholmentes Karácsonyi Sangria

Hozzávalók:

• 4 csésze gránátalma-lé

• 2 csésze áfonyalé

• 2 csésze szénsavas víz vagy szóda (csak tálalás előtt hozzáadva)

• 1 narancs, vékonyra szeletelve

• 1 citrom, vékonyra szeletelve

• 1 alma, kimagozva és felkockázva

• ½ csésze friss áfonya

• ½ csésze gránátalmamag

• 2-3 fahéjrúd

• 4-5 csillagánizs (opcionális, extra fűszerességért)

• Friss rozmaringágak (díszítéshez)

Elkészítés:

Az összetevők összekeverése:

Egy nagy kancsóban keverd össze a gránátalma-levet, az áfonyalevet, a narancsszeleteket, a citromszeleteket, a felkockázott almát, a friss áfonyát, a gránátalmamagokat, a fahéjrudakat és a csillagánizst (ha használod).

Hűtés:

Alaposan keverd össze az italt, fedd le a kancsót, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára vagy akár egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

Szénsavas víz hozzáadása:

Tálalás előtt öntsd hozzá a szénsavas vizet vagy a szódát, és óvatosan keverd össze.

Tálalás és díszítés:

Töltsd az italt poharakba, majd minden poharat díszíts egy friss rozmaringággal, hogy ünnepibb legyen.

Fogyasztás:

Tálald hidegen, és élvezd ezt a frissítő, karácsonyi hangulatú italt, amely tökéletes bármilyen összejövetelre!

Előkészítési idő: 15 perc

Hűtési idő: 2+ óra

Teljes idő: ~2 óra 15 perc

Adagok: ~6-8

Translate »