Semmi kétség, ha itt az ősz, vagy éppen közeleg a tél, az alma a hétvégi sütemények fő alapanyaga lesz. Legyen szó egy gyors muffinról, vagy egy kevésbé gyors, ám annál finomabb almáspitéről, vagy éppen a sütőben sült, akár töltött változatról, az alma tuti befutó.
Jöjjön most egy viszonylag könnyen és elkészíthető verzió, amivel szintén garantált a siker!
Hozzávalók:
- 1 kg savanykásabb alma
- 4 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg lágy vaj
- 1 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- A tojásokat a vaníliás cukorral, a 15 dkg cukorral, és egy csipet sóval összekeverjük. A lisztet keverd össze a sütőporral, megolvasztott, visszahűtött vajat lassan keverd össze a cukros tojással, amíg krémes állagot nem kap. Az előzőleg megmosott, megpucolt almákat negyedeld, majd szeld vékony szeletekre, vagy kockázd fel és keverd hozzá a tésztához. Ha megvagy, öntsd a tésztát egy kivajazott, kilisztezett formába, és dugd az előzőleg 150-180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára. Ha megsült, tedd egy tányérra, és hagyd kihűlni. Ha meghűlt, szórd meg porcukorral és már szelheted is!