Good Food Festival 2024 – Ínycsiklandó élmények fesztiválja

Good Food Festival 2024 – Ínycsiklandó élmények fesztiválja

2024. október 7. és 20. között tizenegyedik alkalommal tér vissza a Good Food Festival, amely két hétre igazi gasztronómiai paradicsommá varázsolja a várost. Az események gazdag programkínálata mindenkit megszólít, aki szereti az ételeket, a borokat és a különleges kulináris élményeket.

A fesztivál egyik kiemelt eseménye Hrvoje Zirojević séf exkluzív vacsorája, amelyre október 12-én kerül sor. Zirojević különleges menüjét élőzene kíséri Zrinka Marinović előadásában, így az este a finom ízek mellett a hangulatról is szól. A vacsora a gasztronómia és a művészet különleges találkozása, amely kihagyhatatlan élményt ígér.

A természet és a kulináris kalandok kedvelőit október 11-én várja a vad lakoma Lopud festői szigetén. Dino Galvagno séf irányítása mellett a vendégek egy vadászati és gyűjtögető workshopon vehetnek részt, amelyet Pero Škobelj élőzenei produkciója tesz még különlegesebbé. Az esemény a természet szépségeire és a vad ételek ízvilágára fókuszál, így ez a program tökéletes választás a kalandorok számára.

Az isztriai konyha rajongói számára Floriana Ružić, a San Rocco Heritage Hotel séfje október 10-én mutatja be a legjobb isztriai fogásokat egy különleges vacsora keretében. Az est az isztriai ízek és a helyi hagyományok ünnepe, amely a Hotel Kazbek elegáns környezetében várja a vendégeket.

A fesztivál részeként október 13-án egy borkóstolóval egybekötött piknikre is sor kerül a Lokrum-szigeten, ahol az olajfaligetekben tett vezetett séta során a természetes borok szerelmesei új ízeket fedezhetnek fel. A festői tájak és a borok harmóniája egy felejthetetlen napot ígér.

A street food rajongói számára október 10. és 13. között a Lazareti átalakul egy valódi street food fesztivállá, ahol a látogatók helyi finomságokat kóstolhatnak meg élőzene kíséretében. A FOODravanje nevű esemény a fesztivál egyik leglazább és legpezsgőbb programja.

A sörkedvelők számára a Dubrovnik Sörgyár október 18. és 20. között kézműves sörhétvégével készül, ahol a kézműves sörök mellett különféle street food ételeket is kínálnak. Az esemény ideális választás azoknak, akik a különleges sörök és a fesztiváli hangulat kedvéért látogatnának el.

A vegetáriánus ételek szerelmesei sem maradnak program nélkül: október 19-én az Urban & Veggie étteremben kerül sor a „From Beijing to Rome” vacsorára, amely a keleti és nyugati konyha ízvilágát ötvözi egy különleges vegán menüben. Ez a vacsora egy igazi kulináris utazás, amely során a vendégek kreatív, kontinenseken átívelő fogásokat kóstolhatnak.

A fesztivál ideje alatt számos workshop is várja az érdeklődőket, ahol a látogatók megismerhetik például a szentjánoskenyérből készült tészták vagy édes sütemények készítésének titkait. A Deša Egyesület és az RCK Dubrovnik különböző foglalkozásai lehetőséget nyújtanak arra, hogy a résztvevők fejlesszék kulináris készségeiket.

A fesztivál egyik legnépszerűbb programja az Étterem Hét, amely során 53 helyi étterem kínál különleges promóciós menüket. Ez az esemény remek lehetőséget nyújt arra, hogy kedvezményes áron fedezzen fel új ételeket vagy élvezze a már kedvenc fogásait.

A Good Food Festival záróeseménye, a Dubrovnik Table, október 20-án a Stradun-on kerül megrendezésre. Ez a jótékonysági vacsora kiváló alkalom arra, hogy a város legjobb éttermeinek specialitásait kóstolja meg, miközben egy remek hangulatú ünnepségen vesz részt.

Plusz! A fesztivál ideje alatt borkóstolók, helyi termékvásárok, reggeli rendezvények és édes finomságok széles választéka várja a látogatókat. Az esemény ingyenesen látogatható, de a vacsorákra és egyéb programokra előzetes bejelentkezés szükséges. Az árak kedvezőek, egy háromfogásos menü átlagosan 35 euró körül mozog, míg egy reggeli menü vagy desszert 5-15 euró között elérhető. A borkósolókat 20-30 Eur között ajálják helyi finomságokkal körítve.

Érdemes felfedezni Dubrovnikot, mert elsőrangú úti cél az ételek szerelmeseinek, a borrajongóknak és bárkinek, aki szereti a nagyszerű hangulatot! A teljes programért látogassa meg ezt a linket.  A menüsorok itt érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »