A lillafüredi Palotaszálló az első magyar hotel, amely Good Travel Seal minősítést szerzett

A lillafüredi Palotaszálló az első magyar hotel, amely Good Travel Seal minősítést szerzett

A lillafüredi Palotaszálló első magyarországi szállodaként szerezte meg a nemzetközi Good Travel Seal minősítést – mindjárt az arany fokozatot elérve. 

A Green Destinations által kidolgozott Good Travel Seal minősítés a Global Sustainable Tourism Council standardjaira építő minősítési rendszer, amely 3 szinten összesen 5 fokozatot kínál a turisztikai szektor számára. 

Az arany fokozat azt jelenti, hogy a GSTC standardok közel kétharmadát teljesíti a négycsillagos hotel.

A Palotaszálló 1927-1930 között épült neoreneszánsz stílusban, egy időben a szálloda szomszédságában található függőkertekkel. A minősítés megszerzése rámutat arra, hogy nemzetközi fenntarthatósági minősítést nemcsak új építésű szállodák szerezhetnek, hiszen a GSTC standardok nem kizárólag az energetikai, illetve zöld megoldásokra fókuszálnak, hanem komplex módon kezelik a gazdasági-társadalmi-környezeti fenntarthatósági szempontokat. 

A Palotaszálló a Bükki Kör tagja és az Ehető erdő program egyik támogatója, túráikon és Ehető erdő tematikus vacsoráikon felhívják a vendégek figyelmét a zéró kilométeres, tiszta forrásból származó alapanyagok fontosságára. 

Együtt dolgoznak a többszáz sérült embert foglalkoztató Szimbiózis Alapítvánnyal, amely épp a napokban kapta meg a Szociális Farm védjegyet. Ezzel egyszerre támogatják az Alapítvány munkáját és tudnak kínálni a vendégeinknek minőségi helyi alapanyagból készülő finomságokat. A fenntarthatóság azonban nemcsak a gasztronómiai és programkínálatukban jelenik meg. Az elmúlt években sikerült saját forrásból korszerűsíteni a fűtési-hűtési rendszerüket, az épületvilágítást, valamint megújult a szálloda teljes tetőszerkezete is. 

A megszerzett minősítés után a Palotaszálló menedzsmentje számára már most az a cél, hogy a következő időszakban felkészüljenek a minősítés Platina vagy Gyémánt fokozatának a megszerzésére, dokumentálva, hogy 100 százalékban megfelelnek a GSTC standardoknak, ezáltal hozzájárulva a Fenntartható Fejlődési Célok 2030-ig történő eléréséhez. 

A Good Travel Seal program óriási előnye a többi nemzetközi minősítéssel szemben, hogy a magyar nyelvű felkészítés mellett magyar nyelven történik a felkészülés és az auditálás is, illetve a mentorprogramot, felkészítést biztosító Innotime Hungary Kft. munkatársai folyamatosan rendelkezésre állnak, így gyorsan, minden kérdésre napokon belül szakmai válaszokat, megoldásokat tudnak nyújtani, számos terhet levéve a szállodáról. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »