KÜLÖNLEGES JEGESKÁVÉ

KÜLÖNLEGES JEGESKÁVÉ

A jegeskávé már magában egy csoda, hiszen a hideg vaníliafagyi és a tejszínhab remekül feldobja a kedvenc kávádat! Hogyan csavarhatunk még egyet a dolgon? Mondjuk, mehet egy kis gyümölcs is a keserű élénkítőbe!

A kávé gazdag, mély ízvilága és a szeder friss, gyümölcsös aromája elsőre talán meglepő párosításnak tűnhet, de valójában tökéletes harmóniát alkotnak együtt. A kávé kesernyés, pörkölt ízei remekül kiegészítik a szeder édes-savanykás karakterét, egyedülálló, összetett ízélményt nyújtva. Ez a különleges kombináció új dimenziót adhat kedvenc italodnak vagy desszertednek, amely egyszerre frissítő és mélyen kielégítő, megmutatva, hogy a kávé és a szeder találkozása valódi ínyenc élményt kínál.

Gyümölcsös kávé? Miért ne?

Hozzávalók:

  • 6 dkg szeder
  • 3 dl tej
  • 2 presszókávé
  • 1 db maracuja
  • 1 teáskanál barna cukor
  • vaníliaaroma
  • 2 ág menta
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • jégkocka

A szedret mosd meg, szárítsd meg, majd vágd félbe. A tejet a cukorral langyosítsd meg, majd mehet bele a vanília és a fahéj. Körülbelül 10 percig melegítsd, majd öntsd a cukros, langyos tejet 2 pohárba. Mehet a poharakba néhány szem jégkocka is, erre pedig a megmosott, félbevágott gyümölcsök. A poharakba mehet 1-1 adag kávé. A maracuját vágd félbe, és egy kanál segítségével kanalazd bele a kávéba a finom gyümölcsöt. A mentát mosd meg, majd mehet néhány levél abból is a kávékba.

Forrás: brigitte.de

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »