Lendületet vesz a Kerekdomb Fesztivál

Lendületet vesz a Kerekdomb Fesztivál

Tegnap megnyitotta kapuit az év meghatározó boros-összművészeti fesztiválja. Bár az égiek komoly mennyiségű égi mannát küldtek Tállyára és környékére, ez nem szegte kedvünk, hogy belekóstoljunk jónéhány programba… a teljesség igénye nélkül néhány… a nyitó napon bemutatkozik a alapjaiban megújult, stílust és hangulatot váltott Oroszlános Udvar, új nevén Tokaj Art Wine, mely, mint friss levegő szűrődik be a tállyai klasszikus vendéglátó helyek közé. A kortárs művészeket összehozó művész telep összhangban létezik ugyanazon a helyen az étteremmel, a modern butique hotellel és a kortárs képzőművészeti kiállítással. Hangulata magával ragadó és hosszasabb maradásra csábít.

A csúnya idő ellenére nyitva tart a mindig megbízhatóan minőséget és vendég központúságot hozó Bagolyvár Vendéglő És Fogadó, akik a Szervezőkkel együttműködve – látva a zuhanyfüggönyként hulló esőt – beltérivé varázsolják a koncerteket, ezzel is mutatva elkötelezettségüket a kortárs ifjú művészek és a vendégek fele. Az este során Juhász Zoli mutatja meg dalszerzői tehetségét, majd ugyanitt az egy5egy Zenekar csap a húrok közé: a zenekar tagjanak egyénisége, a közös zenélés öröme és a sokszínű megoldások jellemzik a koncertet. Csak így tovább, fiúk!

Pokorny Lia önálló estje komoly lendülettel indul, a művésznő nem spórol az energiáival és közben komoly társadalmi problémákat feszeget. A közönséget is jócskán megmozgató előadás mosolyt csal az arcokra és értékes gondolatokat indít el az értő hallgatóságban.

A kis falu másik szegletében meghitt és családias hangulatban telik a Nyerges Udvarban Áron Bodor koncertje.

Erős stílus váltás után az Analog Balaton koncertjén zárom a napot, akiknek igen jól áll az előadási stílusban az elmúlt évben történt változás, némileg könnyedebb, változatosabb, nyugodtabb, mégsem veszít az erejéből.

Kép és szöveg: “Kultúrmorzsák”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »