Magyar bor- és pezsgősiker a világ legrangosabb versenyén

Magyar bor- és pezsgősiker a világ legrangosabb versenyén

Magyarország remekül szerepelt a Decanter World Wine Awards-on: a rangos zsűri egy Best in Show-t, 4 platina-, 13 arany-, 56 ezüst- és 67 bronzérmet osztott ki a hazánkból érkezett tételek között A somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgőjét aranyéremmel jutalmazták.

A világ legrangosabb bor- és pezsgőversenyét idén 21. alkalommal rendezték meg, ahová több mint 18 ezer tételt neveztek 57 országból, melyek elbírálására mintegy 250 borszakértő gyűlt össze Londonban, köztük 61 Master of Wine és 20 Master Sommelier szakember.

A rendkívül szigorú szabályok szerint folyó zsűrizés alapján kizárólag 95 pont felett adnak aranyérmet, míg platina díjjal az aranyérmeseket újrakóstolva jutalmazzák a legkiválóbb tételeket (97-100 pont). Best in Show minősítést pedig ezeken a fordulókon túljutott tételek közül csak azok kaphatnak, amelyek kategóriájukban valóban a legkiemelkedőbbek.

Magyarország remekül szerepelt a versenyen, hiszen a rangos zsűri számos elismerést, egy Best in Show-t, 4 platina-, 13 arany-, 56 ezüst- és 67 bronzérmet osztott ki a hazánkból érkező tételek között.

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői is aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról – tájékoztatott a Kreinbacher Birtok.

A Kreinbacher mind az öt nevezett tétele érmet hozott: a két arany mellett a Rosé Brut pezsgő ezüstéremmel és a Juhfark 2022, valamint az Öreg Tőkék Bora 2021 bronzéremmel tért haza a versenyről.

Az eseményen összesen 50 Best in Show-t ítéltek meg, így különösen nagy dolog, hogy hazai színekben is sikerült egy ilyen elismeréssel hazatérni, amely a Gizella Pince 6 puttonyos 2019-es Aszújának érdeme. A négy platinaérem szintén tokaji borokhoz került, 2-t szerzett a Balassa, egyet a Pajzos Tokaj, valamint egy továbbit a Sauska Tokaj.

Az aranyérmesek mezőnyében – a Kreinbacher pezsgőin kívül ─ a Balatonfüred-Csopaki, Tokaji, Somlói és a Szekszárdi Borvidékről származó borok szerepeltek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »