Közeleg a Valentin-nap, a szerelmesek egyik legszebb ünnepe. Sokan ilyenkor egyedi finomsággal kedveskednek párjuknak. Szerencsére, ma már a tejmentesen táplálkozók is könnyedén becsempészhetik az otthonukba Közép-Amerika hangulatát, erre nyújt kiváló lehetőséget a ToTu-s „Karibi álom” sütemény receptje, amit tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek és paleosok is bátran fogyaszthatnak.
A ToTu termékeket egyébként aki még nem ismerné, megkóstolhatja február utolsó hétvégéjén Budapesten, a MentesFeszten is.
A ToTu-s „Karibi álom” receptje:
Hozzávalók:
a zseléhez:
10 dkg 100%-os mangópüré
10 dkg cukormentes sárgabarack lekvár
5 aszalt sárgabarack
2 dkg eritrit
4 gramm pektin
a piskótához:
5 tojásfehérje
5 dkg porrá őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
10 dkg kókuszreszelék
a fehér réteghez:
30 dkg ToTu Rögös
5 dkg eritritol
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
4 lapzselatin (vagy 7 g por)
1,5 dl forró víz
a karibi krémhez:
1 banán
5 dkg 100%-os passiógyümölcs püré
5 dkg narancslé
2 dkg eritrit
35 dkg kókuszjoghurt
6 gramm zselatinpor
a csokis tetőhöz:
1 dl víz
6 dkg kókuszkrém (pl. Kara)
2 dkg kakaó
1 dkg eritrit
1 dkg méz
6 gramm zselatin
A zseléhez a mangópürét és a sárgabarack lekvárt forrásig hevítjük. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert pektint és az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot. Még 2 percig forrni hagyjuk. 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük. Dermesztjük. A kókuszos piskótához a tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük. A porrá őrölt cukrot hozzáadva keményre verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapíros lemezre 22 cm-es kört kenünk a masszából, majd 150 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kihűtjük. 20 cm-es kört vágunk ki a tésztából. Oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt 20 cm-es tortakarika aljába tesszük.
A fehér réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, félig belenyomjuk a megdermedt zselét, majd visszatesszük a hűtőbe. A karibi krémhez a passiógyümölcs pürét és a narancslét forrásig melegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint. Feloldjuk benne. Kihűtjük. Összeturmixoljuk a banánnal és az eritrittel. A kókuszjoghurtból kemény habot verünk. Két részletben a gyümölcspüréhez forgatjuk. Rátöltjük a tortára. Visszatesszük dermedni. A csokis tetőhöz a hozzávalókat a zselatin kivételével forrásig melegítjük. Még 4-5 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint. 31°C-ra hűtjük.
További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek