Íz utazáson jártunk a Kozmo Hotel éttermében

Íz utazáson jártunk a Kozmo Hotel éttermében

Kulináris élményutazáson volt alkalmunk részt venni a Budapesti, hajdani Hírközlési Hivatal teljesen átalakított műemlék épületében elhelyezkedő Kozmo Hotelbe. Feith Attila séf és csapata ismét remekelt: nemzetközi ízek, kiváló hazai alapanyagok, modern gasztronómiát valósítottak meg a történelmi falak közt.

Minden étlapváltásnál gondosan figyelnek a magyar és nemzetközi konyha minél tökéletesebb összhangjára, mivel igyekeznek minden vendég igényt kielégíteni, de nem egy regény nagyságú étlap kínálattal, hanem egy jól összeállított ételsorral. Ez jellemzi a mostani nyári étlapot is, melyet volt szerencsénk kipróbálni!

Az étlap kiemelkedő fogásai közé tartozik a Szarvasgombás majonézzel tálalt marha carpaccio, a Sörös-tempurában sült garnéla fokhagymás aiolival, a pikáns Tom Yum leves garnélával valamint a Kacsamáj és konfitált kacsacomb terrine, melyet meggyel, vaníliával és mandulával finomhangoltak.

A főételek között megtalálható a Grillezett New York hátszín, a Serpenyőben sült norvég lazac bimi brokkolival, illetve az Argentin garnélás pappardelle is.

Természetesen a magyar konyha klasszikusai is helyet kaptak a választékban: Grillezett kacsamáj házi lecsóval, Bécsi szelet tejes borjúból, és az újragondolt, Tejfölhabbal tálalt túrógombóc hazai ízeket képviselnek.


A desszertkínálat pedig ízben és látványban egyaránt méltó lezárása a gasztroélménynek: a Mandulás mille-feuille karamellel és málnasorbet-tel, az Étcsokoládés brownie kékáfonya-textúrákkal, valamint a Házi fagylaltok és sorbet-k igazi nyári frissítők – friss bogyós gyümölcsökkel és fehércsokoládés tejszínhabbal tálalva.

A vegetáriánus és étel érzékeny vendégekre is nagy figyelmet fordított a séfcsapat: a kínálatban számos húsmentes, illetve allergénmentes opció is megtalálható – mint például a Beyond Burger vagy a Krémes görögsaláta.

Nézzük meg viszont, mit is volt alkalmunk kóstolni! Természetesen egy jobbnál jobb előételekből összeállított ízelítővel kezdtünk, ami kellőképen megalapozta a későbbi fogásokat. Felsorolni is nehéz lenne, az étlapon megtalálhatóak, illetve az előbb említettük már.

A levesek közül a Gazpacho-ra esett a választásunk, igazi nyári innyencség, szárzellerrel, újhagymával, fokhagymás kenyér chipssel.

A főételek közül a ház egyik specialitását, a Grillezett New York Hátszínt választottuk fekete fokhagymás espresso jus-sal, marinált fehérhagymával, hasábburgonyával.

És hát természetesen a Serpenyőben sült Norvég Lazac Bimi brokkolival, pirított ratte burgonyával, sous-vide Béarnaise habbal, aki nem kedvelői a húsoknak.

És hát akinek még marad helye a hasában a desszertnek, az ne hagyja ki a Túrógombócot, ami a ház egyik specialitása, de egyértelműen más választékkal is kedveskednek az édesszájúaknak.

A nyári étkezés különleges élménye a Bistro Étterem mellett a Courtyard-ban, a szálloda nyitott belső udvarában is élvezhető, ahová májustól októberig egy kávéra vagy koktélra is érdemes beülni.

Összegzésként elmondhatjuk, csak ajánlani tudjuk az ár/érték arányban tökéletes, minden részében kulináris élményt nyújtó ételkínálatot, ebben a csodálatos, patinás műemléki környezetben, mindenképen próbáljuk ki, ha arra járunk!

További információ: www.kozmohotelbudapest.com

Translate »