Még csak kedd van, de, ha neked is fejtörést okoz, hogy mit dobj össze a családnak vacsira, segítünk. Itt a tavasz, legyen frissesség és a lendület a tányérunkon is! Alkoss gyorsan valami finomat, táplálót és energiát adót, főszerepben a rizzsel, méghozzá két fogásban!
Sóskás paradicsomos rizsleves
Hozzávalók (4 adag):
- 10 dkg sóska
- 3 db paradicsom
- 3 db szárított paradicsom
- 5 dkg vaj
- 6 dkg rizs
- 2 db leveskocka (erőleves)
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- petrezselyem ízlés szerint
- 2 l víz
Elkészítés:
2 liter vízben feltesszük főni a sóskát, a paradicsomot és az aszalt paradicsomot az erőleveskockákkal. Vajon megpirítjuk a rizst, egy pohár vizet adunk hozzá, majd mikor elfőtte, felöntjük a leszűrt levessel. Tovább főzzük addig, míg a rizs teljesen megpuhul. Ezt követően a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, és összeforraljuk. A levest tálakba szedjük, és petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét. Jó étvágyat!
Prasorizo, egy ízletes görög fogás
Hozzávalók (4 adag):
- 20 dkg rizs (hosszúszemű)
- 2 db póréhagyma
- 3 közepes db újhagyma
- 7.5 dl alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- 3 dkg mandula (pálcika)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis db vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát vékony kis lapokra. Az új- és póréhagymát felkarikázzuk. Egy kanál olívaolajon megfuttatjuk a vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a másik két hagymát, és kis lángon, 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a megmosott rizst, párszor átkavarjuk, majd felöntjük az alaplé harmadával. 5-10 percenként kavargassuk meg, ha beszívta az alaplevet, öntsünk még hozzá.
- Ha elfogyott az alaplé, elzárjuk a gázt, és még 5 percig lefedve pihentetjük az ételt. Tálaláskor szórjuk meg mandulával, aki szereti karikázhat rá az újhagyma zöld részéből is. Jó étvágyat!
- A receptek forrása: nosalty.hu