ELLENÁLLHATATLAN TAVASZI EGYTÁLÉTELEK! – TERÍTÉKEN A RIZS

ELLENÁLLHATATLAN TAVASZI EGYTÁLÉTELEK! – TERÍTÉKEN A RIZS

Még csak kedd van, de, ha neked is fejtörést okoz, hogy mit dobj össze a családnak vacsira, segítünk. Itt a tavasz, legyen frissesség és a lendület a tányérunkon is! Alkoss gyorsan valami finomat, táplálót és energiát adót, főszerepben a rizzsel, méghozzá két fogásban!

Sóskás paradicsomos rizsleves

Hozzávalók (4 adag):

  • 10 dkg sóska
  • 3 db paradicsom
  • 3 db szárított paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg rizs
  • 2 db leveskocka (erőleves)
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 2 l víz

Elkészítés:

2 liter vízben feltesszük főni a sóskát, a paradicsomot és az aszalt paradicsomot az erőleveskockákkal. Vajon megpirítjuk a rizst, egy pohár vizet adunk hozzá, majd mikor elfőtte, felöntjük a leszűrt levessel. Tovább főzzük addig, míg a rizs teljesen megpuhul. Ezt követően a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, és összeforraljuk. A levest tálakba szedjük, és petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét. Jó étvágyat!

Prasorizo, egy ízletes görög fogás

Hozzávalók (4 adag):

  • 20 dkg rizs (hosszúszemű)
  • 2 db póréhagyma
  • 3 közepes db újhagyma
  • 7.5 dl alaplé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 3 dkg mandula (pálcika)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis db vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • Elkészítés:
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát vékony kis lapokra. Az új- és póréhagymát felkarikázzuk. Egy kanál olívaolajon megfuttatjuk a vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a másik két hagymát, és kis lángon, 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a megmosott rizst, párszor átkavarjuk, majd felöntjük az alaplé harmadával. 5-10 percenként kavargassuk meg, ha beszívta az alaplevet, öntsünk még hozzá.
  • Ha elfogyott az alaplé, elzárjuk a gázt, és még 5 percig lefedve pihentetjük az ételt. Tálaláskor szórjuk meg mandulával, aki szereti karikázhat rá az újhagyma zöld részéből is. Jó étvágyat!
  • A receptek forrása: nosalty.hu
Translate »