„Angus” és bor a Hubertus Hof-ban

„Angus” és bor a Hubertus Hof-ban

Sokan azt gondolják még mindig, hogy a nyári szezonon kívül nem igazán érdemes a Balatonhoz látogatni. Hogy ez mennyire nem így van, ismét egy jó példával jelentkezünk, ezúttal Balatonfenyves cáfol rá erre a tévhitre, a Hubertus Hof remek étterem és szálloda jóvoltából.

Az Angus marha az egyik legismertebb asztalunkra kerülő húsfajta a világon, hazákban is egyre elterjedtebb. A Hubertus Agráripari cég az egyik legnagyobb és legszínvonalasabb tenyésztője a Balatonfenyves mellett található „Berek” fantasztikus, gyakorlatilag „bionak” tekinthető legelőin. Ezekből a kiváló minőségű állatkákból készült pompás fogásokból volt alkalmunk egy vacsoraest alkalmával ízelítőt kapni, a nem kevésbé magas színvonalú Hubertus Hof szállodában, melyet egy másik anyagban mutatunk be.

Most viszont vessük bele magunkat a kulináris élvezetekbe, hiszen valóságos gasztronómiai csodákban volt alkalmunk belekóstolni, nem kevésbé remekbe szabott borok kíséretében. Nem is gondolná az ember, mennyivel több részre oszthat egy marha, mint amit az „átlag háziasszony” a boltokban találhat. Neumann Tamás Úr, a húsüzem vezetőjeként minden ételt pontosan bemutatott a résztvevőknek, kiemelve az állat részeit, amiből készültek, és azt a magas színvonalú mechanizmust, aminek folyamán a konyhapultra kerül a húsunk.

A vendégváró falatkák hajszál vékonyra vágott, érlelt husikák voltak, kétféle omlós, finom kenyérrel, ilyent az ember bármikor el tud képzelni otthonra is, főleg egy baráti borozgatás, sörözgetés alkalmával.

A bevezető fogás egy mindnyájunk által ismert és nagy kedvenc Tatár beefsteak volt, érlelt tavaszi Angus pecsenyéből, hónapos retek salátával, sült salottával, paprika majonézzel. Igazán különleges és egyedi ízvilágot adott, meg kell kóstolni, érdemes! Ehhez a Garamvári pincészet Brut Nature pezsgője dukált.

A hideg előétel egy érlelt Angus fehérpecsenye képviselte tatkival, pompás friss szerb lepénnyel, ponzu szósszal, szezámmagos tavaszi salátával. Mindehhez Androsics Pinot Gris Selectionja járt, a kép szerintem magáért beszél.

Nincs ételsor a magyar gasztronómiában leves nélkül, és hát valljuk meg, egy jó marhahúsleves senki asztaláról sem hiányozhat. Mi most egy Angus marha „mester levest” kaptunk, bélszín carpaccio lestyánnal, daragaluskával. Hozzá a Várszegi pincészet Wieland Selection Chardonnay-ja járt.

De hogy fokozzuk az élvezeteket, a főfogás előtt még kaptunk egy meleg előételt is, ami egy sous vide Angus spitzfartő volt, grillezett vörös rákfarokkal, latin pestoval, zsemlegombóccal. Ehhez Konyári Lolienset kínáltak, remek fogás volt.

És hát a főétel sem okozott csalódást, ami egy érlelt Angus marha lapocka volt duett medvehagymával, vargányával töltve, smokerben sült zellerrel, selymes burgonyapürével. A főételhez egy igazán kiváló bor illett, ami nem más, mint egy Ikon Cabernet France. Az kulináris élvezetek elértek a csúcsra…

Az elmaradhatatlan desszertről sem felejtkeztek el természetesen, jelen esetben ezt egy fehércsokoládé mousse képviselte, zselici som bogyós gyümölcsökkel, hozzá Szászi Zeus muskotállyal, az összhang fenséges volt.

Hatalmas gratuláció a Hubertus Hof konyhájának is, hiszen szakemberként állíthatjuk, egy ilyen ételsor, ilyen magas színvonalon való elkészítése és tálalása, nagy szakértelemre vall!

Viszont senki se sajnálja, hogy nem tudott részt venni ezen a pompás vacsorán, hiszen erre más alkalommal is lehetőség van a Hubertus Hofban, sőt a hét bármelyik napján kóstolhat Angus fogásokat az étteremben Balatonfenyvesen.

Mindenképen javasoljuk a weboldaluk rendszeres követését, hiszen számos hasonló programot, és tökéletes ajánlatokat is találhatunk rajt! Csak bíztatni tudunk minden olvasót, kiemelten alánjuk!

További információ: www.hubertushotel.hu

Translate »