Hétvégi kirándulás egy ismert helyszínen, és egy jó ebéd egyben? „Üvegtigris”!

Hétvégi kirándulás egy ismert helyszínen, és egy jó ebéd egyben? „Üvegtigris”!

Hála a nagy sikerű filmnek, az „Üvegtigris” mítosz nem látszik csillapodni, de nem is kell, hiszen az alkotók annak idején egy olyan pompázatos helyszínt választottak a forgatáshoz, mely megérdemli, hogy minél többen megismerjék!

A Pilis hegységhez tartozó Piliscsaba és Tinye település között, festői környezetben található a Garancsi tó, melynek romantikus partján áll a mai napig a forgatáshoz használt büfé kocsi. Az egyedi darab közel van az úthoz, így jól észrevehető, igaz táblák, és a parkolóban álló sok motor és kocsi is jelzi, célba értünk!

A kihagyhatatlan fotótéma kihasználása után akár fogyaszthatunk is jellegzetes büféételek közül, viszont nagyon ajánlott, főleg ha hétvégi ebédről van szó, pár métert a gyönyörű tó partján sétálni a szinten „Üvegtigris” nevet viselő panzió/étteremig, ahol többféle leves, és számos főfogás várja a svédasztalon korlátlan fogyasztással az éhes vendégeket, hihetetlennek tűnő, 3500 Ft-os áron!

Az üzemeltető régi szakember, „igazi vendéglátós”, akit nem a gyors meggazdagodás, hanem sok elégedett vendég kevesebb pénze érdekli, az egész házias étterem, a házias fogások, a baráti légkör, a sok visszajáró törzsvendég pedig visszaigazolni látszik ezt a sajnos ma már nagyon ritka szemléletnek a pozitív jellegét.

A teraszon található az ország egyik legnagyobb focisál gyűjteménye a tetőn, igazi kuriózum főleg a labdarúgás szerelmeseinek!

De nem csak ezért érdemes a teraszt választani, itt elfogyasztott ebédünk közben képeslapra illő panoráma tárul elénk a hangulatos, nádasos tóval, és a környező dombokkal, erdőkkel!

Ki-ki kedve szerint túrázni indulhat a környéken, viszont a romantikus, nádasos tavat mindenképpen körbe kell sétálni, érdemes!

Van lehetőség maradni is ezen a kellemes kis kiránduló helyen, a panzióban van pár szoba, de kemping is várja a vállalkozó szelleműeket, akár telepített sátorral is. Egy naplemente a tó partján minden bizonnyal felejthetetlen élmény….

A hely különben nagyon kedvelt a motorosok körében, a híres büfé kocsi mellett elhaladó út ismert és sokat használt vonal a kétkereküsök körében. És pontosan tudják, ilyen jót, kiadósat és ennyiért sehol sem tudnak enni, és hát a környezet…

A házigazda újdonsága különben, hogy „torkos csütörtököt” és „torkos pénteket” tart, így nem csupán a hétvégéi ebédre csábítja erre a gyönyörű helyre az embereket.

No és ne felejtkezzünk el a híres lakókocsi büféről sem, ami szintén nem csak fénykép téma, mellette kellemes teraszos kiülőkön fogyaszthatunk a „megszokott büfékínálatból”, igaz nem olyan minőségben szerencsére, mint ahogy azt a filmben láttuk!!!….

Akár a híres büfé kocsi, akár a hangulatos, pompázatos kilátással és remek ételekkel váró étterem, akár a festői völgy a romantikus tóval vonz minket ide, mindenképpen szánjunk rá időt, és keressük fel, egészen biztosan szép emlékekkel fogunk távozni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »