Óbudán, az Adventi vásárban jártunk…

Óbudán, az Adventi vásárban jártunk…

Ne érje szerkesztőségünket az a vád, hogy csak a Pesten kívüli Adventi vásárokat járjuk és mutatjuk be, ami meg a fővárosban van, csak maximum nézelődésre ajánljuk a magyarok számára gyakorlatilag megfizethetetlen árak miatt, most felkerestünk egy Budapesti vásárt is, ahol nem hittünk a szemünknek.

Óbuda hangulatos, ódon főtere az Adventi időszakra egy mesevároskává változott, (igaz, ezen kívül is gyönyörű és hangulatos)az Önkormányzat itt sem a Karácsonyi hangulat rovására akarja megnyerni a rezsiháborút… Gyönyörűen feldíszített, kivilágított főtér, hangulatos díszes házikók, korcsolyapálya, gyerekjátékok, és sokk más várják a kilátogató embereket, minden nap késő estig. Hétköznap este lévén is meglehetősen sokan voltak, de tumultus nincs, sorban állni, várakozni szinte sehol sem kell, és a koripályán is el lehet férni. Persze ennek nem csak az az oka, hogy a közelben nincs hasonló hangulatos Adventi vásár, hanem nyílván az a tény is, hogy itt a magyarokra, pestiekre, környékbeli lakósokra számítanak, nem a pénzes külföldi turistákra, semmilyen szempontból, bár velük is találkoztunk, hiszen egészen más hangulata van az Óbudai téren…

Nem találunk „puccos”, drága ajándék és főleg külföldieknek készült emléktárgyakat áruló repi faházakat, viszont igen gyönyörű és megfizethető kézműves termékeket, karácsonyi kellékeket, ajándéktárgyakat igen. A kínálat nem túlságosan nagy, hely sincs, meg igazából ez a vásár nem is erről szól igazán, de aki szeretne, itt nagyon sok ajándékot be tud szerezni, minőségben, olcsón.

És hát az Adventi vásárok „lelke”, amiről azért valljuk meg, az óriás karácsonyfán, jászolon, adventi gyertyán, a hangulatos díszítéseken és kivilágításon kívül szól ez az egész, az az autentikus ételek italok! Nos kétszer néztünk végig mindent, mert azt hittük egy hétvégi vidéki piacon vagyunk, csak megzavart minket a hangulat, és rosszul látunk… de nem! A „nagy vásárok” árainak töredékéért lehet élvezni az Adventhez, Karácsonyhoz tartozó ízeket, nyugodtan kijöhet bárki egy baráti beszélgetés, séta mellé forrat borozni, eszegetni, hangulatba kerülni, nem kell fizetés előleget kérni…

Csak néhány ár a teljesség igénye nélkül. Palóc módra, zsírban sült fantasztikusan finom lángos 1000 ft, forralt bor ízesítéstől és különlegességtől függően 400-550 ft decije, de a maximum ár már igazi „extra”… Meleg tea 250-től, gyerek puncs szintén, kenyér lángost már 1200-ért ehetünk, ahogy a palacsinta is 690. Az autentikus nagy méretű kürtős kalács azért üti a 2000-et, de még „császármorzsa” is szerepel a kínálatban, ahogy házi rétes is 450-500-ért.

A környéken kicsit azért nehézkes a parkolás, és 18-ig fizetős is, igaz ha megtehetjük, inkább tömegközlekedéssel érkezzünk, hogy fogyaszthassunk is a sok finomságból nyugodtan.

És a hát a programlehetőségek! A színpadi műsorokról a kiírások alapján tudunk tájékoztatni, ami viszont óriási lehetőség, hogy az INGYENES koripálya bárki részére használható, cipőbérlésre van lehetőség. A gyerekeket, kisvonat, kőrhinta és számos egyéb attrakció várja, tehát a család minden tagja megtalálja egész nap a neki való kellemes időtöltéi lehetőséget.

Ez csak egy gyors bemutatás, és kedvcsináló volt, hogy tudja mindenki, igen is Pesten is van a magyarok pénztárcájához igazodó, hangulatos és remek Adventi vásár, minden képen érdemes felkeresni, kipróbálni, és felfedezni minden további lehetőséget! Mi csak ajánlani tudjuk mindenkinek ezt a kellemes időtöltést, és jó Karácsonyi hangolódást az Óbudai Adventi vásárban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »