Vadételek hétvégéje

Vadételek hétvégéje

Vadételek hétvégéje a Port étteremben / 2021 október 29-31.

A nyárral nem ér véget az élet Balatonmáriafürdőn

Balla Györgyék a Port étterem és panzióval azonnal nyitottak, amikor tavasszal lehetett, és a lendület cseppet sem hagyott alább azóta sem. Nyáron megnyitott a szezonális nápolyi kemencés pizzéria, A Pizza Sztori, ősszel és télen pedig tematikus hétvégékkel, szezonális étlapokkal és persze szilveszteri programmal készülnek.

„Felemás volt a nyarunk, de nem panaszkodunk. Kevesebb volt a külföldi turista, de erős volt a belföldi turizmus. A szeptember és az október csodálatos volt, ez az első év, hogy a megújult étteremmel nyitva tudtunk lenni ilyenkor. Egyre többen jönnek, nem csak nyáron, hanem a hűvösebb évszakokban is hétvégékre, volt olyan szeptemberi hétvégénk, ami erősebb volt, mint egy augusztusi. Most csütörtöktől vasárnapig leszünk nyitva, a hétvégékre koncentrálunk. Az első tematikus hétvégét a vadételeknek szenteljük, lesz egy izgalmas 4 fogásos menüsorunk” – mondja Balla György, az étterem vezetője, tulajdonosa.

Egész évben nyitva tartanak tehát, másfél havonta megújuló étlappal jelentkeznek, Márton napra újbor kóstolót és borvacsorát, szilveszterre családias hangulatú exkluzív vacsorát terveznek. Az étlapon előtérben a helyi termelők minőségi alapanyagai és a szezonális alapanyagok. Jövőre pedig remélhetőleg már a fűthető, zárt télikertben zajlik majd a szezonon kívüli élet, ennek megvalósítását már elkezdték.

Vadételek Hétvégéje – október 29-31.

https://www.facebook.com/events/1297185614133255?ref=newsfeed

-Előétel: Aszalt szilvás, fenyőmagos fácán, karamellizált gyöngyhagyma, zöld alma, karalábésaláta

-Leves: Vargányakrémleves, őzropogós

-Főétel: Szarvas duett, sós túrógombóc, sütőtökös, balzsamecetes cékla, pirított rókagomba

-Desszert: Gesztenye és birsalma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »