Tapas-túrán Badacsonyban

Tapas-túrán Badacsonyban

Június első hétvégéjén szervezik a badacsonyi vendéglátók első közös programjukat “Tapasok éjjel-nappal” címen.

Ennek keretében belül 10 vendéglátóhely készül ijúnius 4-5-én izgalmas falatokkal, fogásokkal.  

„Túl azon, hogy a Gasztrohegy már három éve egy valódi, egész éves balatoni szezonra optimalizált program szerepét tölti be a badacsonyi turizmusban, tökéletesen illeszkedik a megváltozott helyzethez!”, mondja Laposa Bence, a Gasztrohegy egyik alapítója az újraindulásról. 

„Pénteken és szombaton szabadon lehet bejárni a hegy legjobb vendéglátóhelyeit és kóstolni – ez alkalommal nincs bérlet, vagy vezetett túra, mindenki maga állíthatja össze a menetrendjét. Ebben segít a Gasztrohegy busz, ami a Hableány oldalából indul, így el lehet jutni a központtól távolabbi helyszínekre is”, teszi hozzá Budavári Dóra, a program kommunikációs felelőse.

Amit kínálnak:

Hableány – Lazacpisztráng nigiri, szürkemarha wonton, mangalica tonkatsu, jakiniku mártogatós

Bonvino – Sonkás kecskesajttal töltött cukkini, colás csirkeszárnyak, csípős húsgolyók vörösboros mártásban, szarvasgombás sajtkrém, olívás bagett, sült koktélparadicsom, mini rétes, fűszeres marhahús, marinált paprika

Pláne Badacsony borterasz – Spárga vason és eper merlot félecetben • Padron paprika • Liège-i kávé

frissTerasz – Feketekagyló fehérboros raguval, friss baguette

Istvándy Birtok és Borműhely – Szürkemarha tatár Andriska kenyéren • Szőlőlevél, friss kecskesajt, fermentált medvehagyma termés • Gazpacho, mangalica szalonna

Borbatrátok Étterem – Füstölt kacsamell, arancini, rebarbara-eper, chutney

Vánkos – Vega: kovászos uborka shot, tapenad,bagette, Dahl-naan, zöldséges zabfasirt paradicsomos mártásban • Húsos: kovi ubi shot, melegen füstölt pisztrángnyárs, remoulade, csirke curry, naan, májas pite

Tölgyes Kúria – Libamáj vörösbor redukció, kalács, eper “kompót”, olívás kenyér, Sorfito, saját készítésű sonkánk, szárított paradicsom, velős pirítós, fermentált zöldségek

Kisfaludy-hát Étterem – Savanyított süllőpofa, harcsa pástétom, keszeges gőzölt burger, konfitált pontytej citrom fondue

Tilia Étterem – Tatár variációk (zöldség, hal, vad)

Akik kínálják:

Hableány

Pláne Badacsony borterasz

Vánkos

Bonvino Borbár

Tölgyes Kúria

Istvándy Birtok és Borműhely

Tilia Borvendéglő

Kisfaludy-ház Étterem

frissTerasz

Borbarátok Étterem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »